22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024

Stiri diverse

Deficit de directori de scoli

Pentru cele 48 de posturi de directori de scoli din Gorj, scoase la concurs de Inspectoratul Scolar Judetean, nu au fost depuse decit 15 dosare. Cele mai multe locuri vacante se gasesc in unitatile de invatamint din judet, numai doua posturi fiind libere in Tirgu Jiu, respectiv la Colegiul National „Virgil Madgearu“ si Liceul Teologic. O cauza a numarului mic de dosare depuse ar fi si neindeplinirea conditiilor de catre cei interesati, respectiv minimum cinci ani vechime si gradul II pentru profesorul care candideaza. Concursul se va desfasura miercuri, 6 martie, la Inspectoratul Scolar Judetean Gorj.

(E.M.)

S-a spinzurat pentru ca nu a mai vrut sa se intoarca in spital

Nicolae Ciciu, de 48 de ani, din Farcas, a fost gasit spinzurat intr-o anexa a gospodariei sale simbata, 2 martie. Barbatul s-a sinucis pentru ca nu a vrut sa mai fie internat in spital. Cu o zi inainte, Nicolae Ciciu a venit acasa dupa ce a fost externat din Spitalul de la Leamna. El le-a spus membrilor familiei ca, decit se mai intoarca printre colegii de salon, mai bine se sinucide. Nimeni nu l-a luat insa in seama. Simbata dupa-amiaza, profitind ca nu era nimeni prin preajma,Nicolae Ciciu a intrat intr-un sopron si s-a spinzurat de o grinda.

(R.G.)

Au fost prinsi cei care au furat circularul Primariei Rast

Dumitru Coman, de 25 de ani, si Sonia Tudor, de 22 de ani, din Rast, au fost identificati de politisti simbata, 2 martie, ca fiind hotii care au „atacat“ curtea primariei. In perioada 18-27 februarie, cei doi au furat piesa cu piesa un circular de taiat lemne, in valoare de 17 milioane de lei. Masinaria a fost restituita primariei, iar hotii sint cercetati in stare de libertate.

(R.G.)

Un incendiu a distrus jumatate din livada Statiunii de Cercetare Craiova

Aproape sase hectare de pomi fructiferi de la Ferma Podari, apartinind Statiunii de Cercetare Craiova, au fost facute scrum simbata, 2 martie. Incendiul a fost provocat de o tigara aruncata la intimplare de un bolnav psihic. In timp ce mergea pe linga zona „Panduru“, Nicolae Cacaliceanu, de 61 de ani, a aruncat o tigara intr-o tufa de maracini. Focul s-a extins cu repeziciune la plantatia de pomi din apropiere. Incendiul a fost stins pina la urma de pompierii militari, iar aproximativ 40% din suprafata fermei pomicole a fost distrusa.

(R.G.)

In Gorj a crescut numarul tentativelor de suicid

De la inceputul anului, s-au inmultit tentativele de sinucidere in rindul gorjenilor, cele mai multe avind drept cauza problemele familiale. In medie, saptaminal se inregistreaza zece asemenea evenimente. Nicolae Hotara, de 50 de ani, din Tirgu, Jiu a consumat mai multe pahare de tarie, dupa care a incercat sa se spinzure. Vecinii au alertat imediat Serviciul de Ambulanta Gorj, barbatul fiind transportat de urgenta la Spitalul Judetean Tirgu Jiu. In prezent, starea acestuia este stabila.

(A.M.)

Inspector Cirpaci a vrut sa-i ia masina unui craiovean si l-a amenintat cu sabia

Florin Bobolin, de 22 de ani, din Craiova, era sa ramina fara masina simbata, 2 martie, dupa ce a fost amenintat de un trecator. In timp ce se deplasa pe o strada a orasului la volanul autoturismului propriu, un Opel Cadet cu numarul de inmatriculare DB-27-FFF, el a fost oprit de un individ. Amenintindu-l pe sofer cu o sabie, Inspector Cirpaci a vrut sa-i ia masina ca sa faca un drum pina la Bals. Florin Bobolin a scapat pina la urma de agresor si a anuntat politia. Inspector Cirpaci a fost retinut pentru incalcarea Legii 61/1991 si urmeaza sa fie prezentat Judecatoriei Craiova, cu propunerea de aplicare a inchisorii contraventionale. La sfirsitul lunii octombrie a anului trecut, el a mai fost condamnat la 200 de ore de munca in folosul comunitatii pentru o fapta asemanatoare.

(R.G.)

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS