21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024

Stiri diverse

Preselectie pentru asistentii medicali care vor sa lucreze in Germania

Ministerul Muncii si Solidaritatii Sociale (MMSS) va organiza astazi o noua preselectie pentru locuri de munca in Germania, numai pentru asistenti medicali, se arata intr-un comunicat al MMSS. Preselectia va avea loc vineri si luni, la sediul Oficiului National pentru Recrutarea si Plasarea Fortei de Munca. Candidatii trebuie aiba virste intre 18 si 35 de ani, sa fie calificati in meseria de asistent medical, sa aiba experienta de minimum doi ani in domeniu si sa cunoasca foarte bine limba germana. Ei trebuie sa se prezinte la sediul Oficiului cu actul de identitate, diploma, respectiv act de calificare, carte de munca in original si traducerea in limba germana a acesteia, legalizata la notariat, curriculum vitae – in limba germana si doua fotografii tip pasaport.

(M.B.)

300 de garoafe confiscate

Comisarii Garzii Financiare Mehedinti au incheiat, in perioada 21-27 februarie, 66 de procese-verbale, aplicind amenzi in valoare de 374,4 milioane de lei, din care au fost incasate 129,8 milioane de lei. Comisarii au mai confiscat bunuri in valoare de peste 26 de milioane de lei si au stabilit impozite, in cuantum de peste 2,2 miliarde de lei, la care s-au calculat majorari de peste 490 de milioane de lei. Comisarii Garzii Financiare Mehedinti, impreuna cu echipaje ale politiei au verificat 72 de vehicule, aplicind amenzi in valoare de 7,6 milioane de lei. Cu aceasta ocazie, au fost confiscate 300 de garoafe.

(F.L.)

Recensamintul – pe ultima suta de metri

Angajarile recenzorilor pentru recensamintul din 18 martie s-au incheiat in Drobeta Turnu Severin pentru cele 414 sectoare. Personalul recrutat face parte in special din cadre didactice si salariati din administratia locala. Recenzorii vor intra in posesia formularelor pina pe 10 martie, urmind ca in perioada 14-17 martie sa mearga la fiecare adresa, pentru a explica modul de desfasurare a recensamintului.

(D.L.)

Investitii de peste 330 de milioane de euro

Ministerul Finantelor Publice (MFP) va semna, pe 8 martie, la Bucuresti, trei contracte de finantare in valoare de peste 330 de milioane de euro cu Banca Europeana de Investitii (BEI), au declarat surse din cadrul Ministerului Finantelor Publice. Primul contract prevede alocarea a 55 de milioane de euro din partea BEI pentru un proiect de infrastructura municipala in domeniul alimentarii cu apa. BEI va finanta, de asemenea, cu 240 de milioane de euro lucrarile cuprinse in etapa a cincea de reabilitarea a drumurilor nationale din Romania. Valoarea totala a proiectului de reabilitare este de 481 de milioane de euro. Cel de-al treilea acord de imprumut vizeaza finantarea cu 38 de milioane de euro a proiectului de consolidare a malurilor pe canalul Sulina si introducerea unui sistem de masuratori topo-hidrografice si semnalizare pe riul Dunarea.

(MEDIAFAX)

Severinenii iubesc teatrul

Actorii Teatrului National din Craiova au prezentat zilele trecute, pe scena Palatului Cultural „Theodor Costescu“ din Drobeta Turnu Severin piesa „Vacanta in Guadelupa“, o parodie la adresa politicienilor, al carei rol principal a fost interpretat de actorul Ilie Gheorghe. Spectacolul s-a bucurat de o prezenta numeroasa din partea severinenilor iubitori de teatru.

(D.L.)

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS