10.6 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalUn roman este cercetat de politia irlandeza

Un roman este cercetat de politia irlandeza

Politia irlandeza a acordat termen pina miine unui roman care a incercat sa foloseasca doua pasapoarte irlandeze furate, sa decida daca va colabora pentru descoperirea originii documentelor, care erau false, informeaza, in editia de simbata, Irish Indrependent. Ioan Circu, de 41 de ani, cu domiciliul in Dublin, pe Killala Road, este acuzat ca a utilizat pasapoarte furate pentru a-si aduce in aceasta tara sotia si fiul. El va ramine in arest pina miine, cind se va decide ce sentinta va primi. Circu si cumnata lui Daniela, de 20 de ani, care locuieste la aceeasi adresa din Dublin, au negat ca sint detinatorii pasapoartelor furate care au fost ascunse in coperta unei cutii pentru DVD, la rindul ei impachetate intr-un plic ce urma ca, anul trecut, la sfirsitul lunii mai, sa fie trimis prin intermediul DHL. DHL a alertat politia, iar Garda Cormac Gordon din cadrul Biroului de Imigratie a declansat o ancheta in acest caz, se precizeaza in articolul din Irish Independent. Circu a declarat politiei ca a platit 507 euro pentru aceste pasapoarte unui cetatean moldovean pe care l-a intilnit la fintina Anna Livia din strada O’Connell.

Potrivit cotidianului, el a afirmat ca locul respectiv este folosit ca loc de intilnire de catre emigranti, iar acolo poti „obtine orice doresti“. Romanul a declarat ca era disperat sa-si aduca in Irlanda familia, care a reusit sa paraseasca Romania, ajungind in Austria, dar acolo, sotia sa a sfirsit prin a-si duce viata pe strazi. Cind copilul lor s-a imbolnavit, ei a trebuit sa se intoarca in Romania, a continuat el. Circu a declarat ca nu stia ca pasapoartele au fost furate, dar a recunoscut ca i-a dat cetateanului moldovean doua fotografii, a sotiei si a fiului sau, pentru a inlocui fotografiile originale de pe pasapoarte.

Curtea a audiat-o pe Daniela si a decis ca rolul ei in aceasta infractiune a fost „minimum“, drept pentru care a fost condamnata la trei luni de inchisoare cu suspendare. Ea a recunoscut ca a sunat la DHL, dar a negat ca are cunostinta de pasapoartele din plic. Judecatorul Haughton a afirmat ca declaratia lui Circu privind cele discutate cu cumnata sa referitor la pasapoarte nu este credibila.

De asemenea, el s-a declarat preocupat de faptul ca detaliile din pasapoarte se potrivesc exact cu descrierea sotiei si a fiului sau. „Acest lucru nu este ceva obisnuit, este nevoie de o organizatie pentru asa ceva, si mi-e greu sa accept ca a dat, din intimplare, peste cineva in strada O’Connell“, a declarat judecatorul, citat de Irish Independent.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS