15.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalUn tinar a incercat sa se sinucida

Un tinar a incercat sa se sinucida

• Alin Nita, din Oboga – Olt, era cautat de politisti, fiind suspectat pentru o spargere savirsita la un bar din localitate • Descoperit in comuna doljeana Robanesti, el a incercat sa scape cu fuga de oamenii legii • Cind si-a dat seama ca nu are cum sa scape, si-a infipt un cutit in piept

Politistii din Oboga – Olt fusesera sesizati cu privire la o spargere savirsita la un bar de pe raza localitatii in noaptea de 21 spre 22 februarie. Aflind ca principalul suspect, Alin Nita, de 21 de ani, a fost la o ruda din comuna doljeana Robanesti, au cerut ajutorul postului de politie din aceasta localitate. Ieri- dimineata, oamenii legii s-au dus sa-l caute pe tinar la locuinta lui Dan Gheorghescu din Robanesti. Alin Nita plecase insa cu doar citeva minute inainte, dar nu pe strada, ci furisindu-se prin gradinile vecinilor. S-a refugiat la un var de-ai lui, unde a fost rapid depistat de politisti. Cind i-a auzit pe politisti strigind la poarta si a dat cu ochii de uniforme, tinarul a rupt-o din nou la fuga peste garduri si prin curtile satenilor.

Si-a infipt cutitul in piept ca sa scape de inchisoare

Ajutati de citiva cetateni din sat, oamenii legii s-au impartit in doua echipe si au incercat sa-i iasa inainte fugarului pentru a pune mina pe el. Dupa ce l-au alergat vreo 15 minute, urmaritorii l-au vazut pe Alin Nita cind a intrat in casa unei batrine care locuia singura – Maria Croitoru, de 75 de ani. „Am aflat ca i-a cerut batrinei o foarfeca, dar a gasit mai repede un cutit si a iesit din casa. In pragul usii, chiar sub privirile noastre, si-a rupt tricoul si a fixat virful cutitului pe piept in dreptul inimii, apoi a lovit scurt de doua ori cu podul palmei in miner. Cutitul a patruns printre coaste si singele a tisnit din rana“, a relatat plt.mj. Durica Andreescu de la Postul de politie Robanesti. Adus de politisti la Spitalul Clinic nr.1 Craiova, tinarul a fost operat imediat, fiind acum internat in Sectia chirurgie toracica sub stricta supraveghere a politistilor. In cazul in care cercetarile vor stabili ca el este autorul spargerii de la Oboga, Alin Nita va fi pedepsit nu doar pentru aceasta fapta, ci va fi nevoit sa execute si cei trei ani de detentie pentru un furt savirsit cu putin timp in urma, pedeapsa suspendata de instanta.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS