11.2 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024

Stiri diverse

Biserica pentru enoriasii din satul Nicolae Balcescu

Prefectura Mehedinti va sprijini constructia unei biserici in localitatea Nicolae Balcescu. Solicitarea a venit din partea satenilor, care si-au aratat disponibilitatea de a contribui cu fonduri la ridicarea lacasului de cult. „Am vazut o mare dorinta din partea lor, de a avea o biserica in localitate si, in conditiile in care fundatia exista deja, vom sprijini si noi ridicarea acestei constructii“, a declarat prefectul de Mehedinti, Dan Trancota.

(F.L.)

Schimbari la conducerea unor instante

Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a hotarit in sedinta de vineri sa ii propuna presedintelui Romaniei numirea in functia de judecator la Curtea Suprema de Justitie a trei magistrati: Ileana Maria Motiu, Danut Cornoiu si Eugenia Lohan. Totodata, CSM a hotarit si eliberarea din functia de conducere a 11 judecatori, ca urmare a promovarii sau transferarii la o alta instanta. Potrivit unui comunicat al institutiei, Sanda Toader si-a dat demisia din functia de judecator la Tribunalul Cluj , impotriva ei fiind promovata actiunea disciplinara de inlaturare din magistratura, ca urmare a unor abateri disciplinare grave in activitate. Consiliul a dispus promovarea in functii de conducere a 118 magistrati, din care 40 magistrati reinvestiti in functiile de conducere detinute. Au fost operate citeva schimbari si la instantele de pe raza Curtii de Apel Craiova. Astfel, judecatorul Vasile Olteanu din cadrul Sectiei Civile a Curtii de Apel a fost desemnat ca presedinte al acestei sectii pe postul ramas vacant prin promovarea magistratului Stefan Ciontu ca presedinte al Curtii de Apel Craiova. Constantin Diaconu, presedintele Judecatoriei Craiova, a fost investit ca presedinte al Tribunalului Dolj. El ii va succeda din 22 martie judecatoarei Mihaela Cotora, care va fi cooptata in colectivul Curtii de Apel. Din aceeasi data, Luminita Popescu va prelua conducerea Judecatoriei Calafat, in locul Dorinei Stoenescu.

(mediafax)

Taranistii severineni au inceput relansarea partidului cu rugaciunea „Tatal nostru“

Constantin Sontea este noul presedinte al organizatiei municipale a Partidului National Taranesc Crestin si Democrat (PNTCD) Drobeta Turnu Severin, dupa alegerile desfasurate simbata, pentru constituirea biroului de conducere si a delegatiei permanente. El a fost si singurul candidat la aceasta functie, vicepresedinte fiind ales Doru Ciupagea. Conferinta PNTCD Drobeta Turnu Severin inceputa cu rugaciunea „Tatal nostru”, spusa in cor de membrii participanti, a constituit si un bun prilej pentru adoptarea motiunii „Relansare in spiritul tineretii”. Prin aceasta, se doreste o relansare a partidului pe scena politica, dupa pierderea alegerilor in 2000. Alexandru Moleanu, presedintele PNTCD Mehedinti, a declarat ca formatiunea taranista incearca de un an sa-si refaca imaginea, timp in care a avut loc si o curatenie in partid.

(F.L.)

Soferi sanctionati

11 conducatori auto au fost sanctionati contraventional, la sfirsitul saptaminii trecute, de Serviciul Politiei Rutiere Drobeta Turnu Severin, pentru nerespectarea legislatiei rutiere, referitoare la trecerea unei coloane oficiale. Masini ale politiei, ambulantei si pompierilor s-au deplasat dinspre Drobeta Turnu Severin spre Gura Vaii, dar cei mai multi conducatori auto au respectat prevederile regulamentului si au oprit autovehiculele la trecerea coloanei oficiale.

(D.L.)

Obiceiuri legate de Dragobete

Bucurestenii si-au reamintit obiceiurile romanesti legate de „Sarbatoarea Dragobetelui”, ieri, la Muzeul Satului, care a organizat un eveniment special. La sarbatoare au participat Ansamblul Folcloric „Dunarica” din judetul Teleorman care a prezentat obiceiul „Dragobetele”, dar si formatiile Extra, Hora, Bosquito, 4 Fantasy. Teatrul Masca, sub coordonarea regizorala a lui Mihai Malaimare, a fost prezent in cadrul evenimentului cu mai multe momente din spectacolul „La romani”, care a putut fi vizionat si la expozitia internationala de la Hanovra. Momentele artistice au fost intercalate cu degustari de vin si concursuri cu premii pentru muzica, poezie, dans popular si declaratii de dragoste. Intrarea la Muzeul Satului a fost libera, iar cei ce au venit au fost intimpinati in spiritul traditiei satului romanesc cu cite un pahar de vin. Evenimentul a fost organizat de Ministerul Tineretului si Sportului, Ministerul Culturii si Cultelor si Muzeul Satului, revista VIP si Radio Total.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS