6.2 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDosarele lui George Constantin Paunescu au fost solutionate

Dosarele lui George Constantin Paunescu au fost solutionate

Omul de afaceri a fost scos de sub acuzatii

Omul de afaceri George Constantin Paunescu a fost scos de sub acuzatia de subminare a economiei nationale, invinuire ce i-a fost adusa in anul 1997, a anuntat, in conferinta de presa de ieri, procurorul general al Romaniei, Tanase Joita.

In perioada 1994-1997, George Constantin Paunescu ar fi folosit societatea bancara cu capital majoritar de stat si de interes public BANCOREX SA pentru obtinerea unor facilitati bancare – in total 202.600.000 de dolari – pentru a rambursa un credit comercial obtinut de SC GENERAL CONSULTING & PROCUREMENT SA (GCP), releva ancheta procurorilor, declansata in anul 1997.

Paunescu, cu ajutorul lui Razvan Temesan si al directorilor Catalin Bercea si Dumitru Burdale, ar fi obtinut de la BANCOREX creditul de 202.600.000 de dolari, ceea ce ar fi determinat perturbarea activitatii acestei societati bancare si subminarea economiei nationale, sustineau procurorii, in 1997.

Procurorul general Tanase Joita a mai afirmat ieri ca, inainte de a veni la conducerea Parchetului Curtii Supreme de Justitie, dosarele lui George Constantin Paunescu au fost solutionate.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS