10.6 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalUn hot de masini a accidentat grav trei politisti

Un hot de masini a accidentat grav trei politisti

Ion Daniel Dumitrache a furat Dacia unui slatinean in noaptea de luni spre marti si s-a dus la Tirgu Jiu sa o vinda. Luat in colimator de politie, el a reusit marti seara sa fuga spre Craiova. Hotul, aflat la volanul masinii furate, baut si fara permis, a trecut prin patru filtre ale politistilor gorjeni. La Tintareni, seful de post a tras trei focuri de arma dupa fugar, dar nu a reusit sa-l opreasca. Ion Dumitrache nu a oprit nici la semnalele politistilor doljeni postati pe DN 6, la Isalnita. Dupa ce a scapat de un alt foc de avertisment al urmaritorilor, hotul a intrat in plin
intr-o masina a politistilor din Filiasi, aflati in misiune. Doi ofiteri si un subofiter au fost grav raniti.

Ion Daniel Dumitrache, de 26 de ani, din Slatina – Olt, a accidentat trei politisti in seara de marti, 19 februarie, si a facut praf o masina pe care o furase cu o noapte inainte. Inchis de mai multe ori pentru furturi din si de masini, slatineanul a fost eliberat in decembrie anul trecut din penitenciar, dar nu s-a lecuit de „atractia“ spre masinile altora. In noaptea de 18 spre 19 februarie, Ion Daniel Dumitrache a furat autoturismul Dacia, cu numarul de inmatriculare OT-02-BGV, care apartinea lui Gheorghe Badita, din Slatina, si a plecat spre Tirgu Jiu sa o vinda. Dimineata, proprietarul a alertat politistii ca i s-a furat masina si Dacia a fost data in urmarire generala. Sesizati ca autoturismul furat se plimba pe strazile orasului, politistii din Tirgu Jiu au pornit marti dupa-amiaza in cautarea hotului.

Urmarirea

Desi bause citeva pahare in plus si nu avea nici permis de conducere, Ion Daniel Dumitrache a reusit sa scape de trei filtre ale politiei, unul aflat la iesirea din Tirgu Jiu spre Craiova. In scurt timp, toti lucratorii posturilor de politie aflate pe ruta fugarului au fost alertati. La Tintareni, a fost organizat un alt filtru si, desi seful de post a tras trei focuri de arma, hotul de masini nu a putut fi oprit. Ion Daniel Dumitrache a continuat sa circule cu viteza, cu farurile masinii stinse si mai mult pe contrasens. In apropiere de Isalnita, politistii doljeni i-au pregatit o alta „capcana“, dar si de aceasta data hotul a reusit sa scape. „Am organizat un filtru la Isalnita, dar cel urmarit nu a vrut sa opreasca. Lt. Dumitru Paraschiv, colegul meu, si un subofiter au pornit imediat in urmarirea masinii cu pricina. In apropiere de podul peste Amaradia, ofiterul a tras, din mers, un foc de avertisment spre suspect, dar acesta si-a continuat drumul“, a spus cpt. Relu Petrescu din cadrul Serviciului Politiei Rutiere Dolj.

Ion Daniel Dumitrache a continuat sa „alerge“, fara lumini si pe contrasens, fiind urmarit de masina politiei. Pe Podul Amaradia insa, fugarul a intrat in plin intr-o alta masina a politiei care se indrepta spre Filiasi. Mr. Mihai Ene, cpt. Gheorghe Paun de la compartimentul judiciar al Politiei Filiasi, impreuna cu plt. Florin Radulescu se intorceau din misiune, cu doi suspecti. Constantin Busca, de 21 de ani, si Nicusor Piciu, de 19 ani, erau banuiti de comiterea mai multor infractiuni si urma sa fie anchetati. „Ne indreptam spre Filiasi si pe pod am observat o masina de politie cu girofarurile si sirena puse in functiune. Apoi am vazut cum vine direct spre noi o alta masina, cu farurile stinse. Plutonierul Florin Radulescu, aflat la volan, a tras de volan dreapta, dar nu a reusit sa evite impactul“, isi aminteste mr. Mihai Ene.

Cei trei politisti si infractorul au ajuns la spital

In urma accidentului, cei trei politisti au fost grav raniti si au fost transportati imediat la spital. Mr. Mihai Ene a suferit un traumatism hemitorace drept, cpt. Gheorghe Paun, un traumatism cranio-cerebral si multiple plagi contuze in regiunea frontala, iar plt. Florin Radulescu, mai multe taieturi la nivelul fetei. Dacia 1300, cu numarul de inmatriculare DJ-01-PBM, a politiei si masina furata au fost distruse aproape in totalitate. Ion Daniel Dumitrache s-a ales cu o fractura de femur si a ajuns si el la spital. Hotul va fi cercetat pentru furt calificat, vatamare corporala grava si conducere fara permis.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS