17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalUn elev a fost violat de un soldat

Un elev a fost violat de un soldat

• Un baietel de 13 ani a fost batjocorit de un soldat aflat in permisie
• Constantin Gheorghe Giurea, din Bustuchin, venise acasa pentru un proces • Soldatul astepta trenul sa se intoarca la unitatea militara de la Hateg, cind si-a acostat victima • La citeva minute dupa ce l-a violat pe Marius Lela, tinarul a fost retinut de politistii din Tirgu Carbunesti • Parchetul Militar Craiova il cerceteaza pe Constantin Gheorghe Giurea pentru comiterea infractiunii de viol • El risca o pedeapsa de pina la 20 de ani de inchisoare

Marius Lela, de 13 ani, din Tirgu Jiu, a fost violat joi dimineata de un soldat in gara din Tirgu Carbunesti. Impreuna cu un prieten, baiatul, elev la Scoala generala nr. 2, a plecat la spectacolul oferit cu prilejul Zilei Indragostitilor din centrul municipiului. Spre miezul noptii, prietenul sau i-a propus sa mearga la Tirgu Carbunesti la bunicul sau. In gara din Tirgu Carbunesti a fost acostat de un tinar imbracat in civil care l-a dus pe calea ferata si l-a violat. Scapat de acest supliciu, Marius a anuntat politistii din Tirgu Carbunesti ca a fost obligat sa intretina relatii sexuale. In urma sesizarii facute de baiat, in citeva minute politistii din localitate l-au retinut pe Constantin Gheorghe Giurea, de 21 de ani, soldat in termen, din Bustuchin – Gorj.

„Daca nu te dezbraci, te omor!“

Marius Lela a povestit ca a fost dus in jurul orei 4.00 de un tinar imbracat in haine civile in spatele garii dupa niste vagoane, unde a fost obligat sa intretina relatii sexuale: „M-a dus linga un gard de beton, pe calea ferata, si m-a violat. Mi-a spus ca, daca nu ma dezbrac singur, ma omoara. De frica mi-am dat pantalonii jos si el si-a batut joc de mine, iar dupa aceea a plecat. Prietenului meu nu i-a facut nimic“.

Cei doi copii au anuntat politia din localitate, care a demarat o actiune pentru prinderea faptasului. Capitanul Iulian Arjoca, de la Politia Tirgu Carbunesti, spune ca la scurt timp dupa prinderea lui Constantin Gheorghe Giurea i-a anuntat pe parintii baiatului ca fiul lor se afla la sediul politiei si le-a explicat ce s-a intimplat. Marius Lela a fost prezentat ieri-dimineata la Laboratorul de Medicina Legala din Tirgu Jiu, unde s-a confirmat ca a fost violat. Pentru a nu exista nici un fel de dubii, Marius a fost supus unei contraexpertize medicale la Sectia chirurgie, unde s-a reconfirmat violarea elevului.

„Ii citeam seara Biblia“

Mama baietelului, Aurelia Lela, a declarat ca il invata zilnic cum sa se fereasca de copiii rai si sa fie cuminte: „In fiecare zi ii spuneam sa fie cuminte si sa aiba grija cu cine umbla. Il tineam noaptea in brate si ii citeam din Biblie. Ieri-seara a plecat cu un prieten la spectacol. Cind am vazut ca s-a facut tirziu si n-a ajuns acasa, m-am speriat. M-am gindit ca s-a intimplat ceva cu el. E prima data cind a lipsit atit de mult de acasa. Dimineata, am primit telefon de la Politia din Tirgu Carbunesti si m-au anuntat ca Marius este acolo“. Aurelia Lela a spus ca asemenea fiara ar trebui pedepsita pe viata: „Copilul meu va ramine marcat toata viata“.

Parchetul Militar Craiova il cerceteaza pe soldatul Constantin Gheorghe Giurea pentru comiterea infractiunii de viol, conform articolului 197, alineat 3, CP. Acesta risca o pedeapsa de pina la 20 de ani de inchisoare si interzicerea unor drepturi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS