5.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Stiri diverse

Constructia statiei de epurare din Turnu Severin incepe sa prinda contur

Reprezentantii Inspectoratului de Protectie a Mediului (IPM) Mehedinti au avut in aceasta saptamina o intilnire bilaterala romano-austriaca, privind un posibil parteneriat pentru constructia statiei de epurare a municipiului Drobeta Turnu Severin de o firma din Austria. Inspectoratul de Protectie a Mediului Mehedinti a efectuat in aceasta perioada un control tematic si a definitivat raportul privind agentii economici care exploateaza si detin iazuri de decantare, depozite de zgura si bataluri. Tot in aceeasi perioada, s-au emis autorizatii de mediu pentru un obiectiv cu impact major, aici amintind proiectul de lucru pentru combaterea alunecarior de teren din comuna Bala, si pentru o statie de carburanti. In ultima saptamina, parametrii analizati pentru aer, apa, sol si vegetatie, in Drobeta Turnu Severin, s-au incadrat in limitele normale.

(D.L.)

La Consiliul Judetean Gorj a fost mandatat un nou consilier

Consiliul Judetean Gorj avea pina ieri 38 de consilieri in loc de 39, deoarece unul dintre acestia, Victor Murea, a decedat in urma cu citeva luni. Ion Mota, supleant pe lista Partidului Democrat, este noul consilier judetean, al carui mandat a fost validat cu 37 de voturi si o abtinere. Pentru ocuparea postului vacant de consilier PD, a mai existat o solicitare din partea lui Ion Zbirnaure. Acesta sustinea ca este membru al PD Gorj, dar aceasta calitate nu a fost recunoscuta de catre presedintele organizatiei judetene a PD, Pantelimon Manta.

(M.C.H.)

Somerele pot primi in dar un loc de munca

Somerele din judetul Dolj pot primi in dar de ziua lor un loc de munca. Agentia Judeteana de Ocupare a Fortei de Munca va organiza de 8 Martie o Bursa a Locurilor de Munca dedicata reprezentantelor sexului frumos. La aceasta actiune pot participa agentii economici care isi doresc sa angajeze cu predilectie femei. Astfel de actiuni sint organizate si in alte judete ale tarii, iar agentii economici care vor angaja someri dupa 1 martie vor primi subventii din partea statului, potrivit Legii 76/2002. Agentia Nationala de Ocupare a Fortei de Munca va mai organiza in cursul acestui an alte trei Burse ale Locurilor de Munca: o bursa generala, pe 12 aprilie, una pentru persoanele cu handicap, pe 24 mai, si o bursa pentru absolventi, pe 27 septembrie.

(C.C.)

Romii din Meteor isi vor aurul inapoi

Bulibasa romilor din cartierul Meteor din Tirgu Jiu, Ceanghiri Stanescu, a intocmit o lista cu tiganii care vor aurul confiscat in perioada comunista. Este vorba de aproximativ 150 de persoane, fiecare solicitind 100-150 de galbeni. „Am facut aceste liste. Fiecare este scris acolo cu cit i s-a luat in 1960. Nu pot sa va spun cite kilograme de aur sint in total, dar cam 150 de galbeni de fiecare om. Citiva dintre noi au primit aurul inapoi. Sint banii de la statul german“, a spus bulibasa din Meteor.

(E.M.)

Sefia CGP Olt atrage deja „catindatii“

Demisia fostului comandant al Corpului Gardienilor Publici Olt, Doru Vochin, si numirea interimara in acest post a lui Toma Longin Cococi atrage deja cereri pentru participarea la concursul definitiv, care va avea loc peste doua luni. Pina in prezent, conform celor declarate de presedintele Consiliului Judetean Olt, Marin Ionica, pentru ocuparea acestei functii si-au depus candidatura patru persoane.

(M.M.)

Batrin de 71 de ani in coma alcoolica

Alexandru Toma, de 71 de ani, din Tirgu Jiu, a fost adus la spital in coma alcoolica . Barbatul a baut ieri doi litri de tuica. Surse din cadrul Spitalului Judetean Tirgu Jiu au afirmat ca Alexandru Toma este cunoscut ca avind probleme cu alcoolul. In prezent, el este internat la Sectia ATI, starea sa fiind stabila.

(A.M.)

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS