12.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocal15 copii saraci au primit sfinta taina a botezului

15 copii saraci au primit sfinta taina a botezului

15 fete care provin din familii sarace au fost botezate ieri la Biserica „Sfintii Apostoli Petru si Pavel“ din Craiova, la initiativa Mitropoliei Olteniei, prin Serviciul de Asistenta Sociala. Nasele acestor copii, care au virste cuprinse intre unu si 19 ani, sint, in cea mai mare parte, membre ale Societatii Ortodoxe Nationale a Femeilor Romane din Craiova (SONFRC). „Parintii acestor copii nu au avut posibilitatea sa ii boteze pina acum. Este prima actiune din anul acesta, organizata la initiativa Inalt Prea Sfintiei Sale Teofan Savu, Mitropolitul Olteniei. Anul trecut am botezat peste 130 de copii din familii foarte sarace si urmeaza ca in acest an sa mai intreprindem actiuni similare. La indemnul Inalt Prea Sfintiei Sale, reprezentanti ai sectorului Biserica si Societatea au mers pe teren pentru a indentifica acesti copii care, din cauza situatiei in care se afla, nu au fost inca botezati“, a spus Adriana Bursuc, presedinta SONFRC.

Preotul paroh Vasile Motoroga impreuna cu parintele Adrian Ivan le-au impartasit copiilor taina sfinta a botezului, in prezenta naselor si a mamelor. Janina Florentina Iancu este o tinara mamica de 19 ani care a fost botezata impreuna cu propria fiica, de numai un an si o luna, Daniela. Elena Tanasache, mama Janinei, are sase copii, dintre care numai doi au fost botezati. „Nu am avut posibilitati. Am venit acum sa imi botez doua fete, Janina si Reli, care are noua ani, si pe nepotica mea“, a spus femeia. Copiii au primit din partea Mitropoliei pachete cu haine, carti, icoane si dulciuri. De asemenea, nasele le-au daruit mici atentii finelor lor. Femeile stiu ca datoria lor fata de acesti copii nu se opreste aici. „Pe fetita careia

i-am fost astazi nasa la botez o sa o urmaresc de acum indeaproape. Nasii sint numiti parinti spirituali si au datoria sa ii ajute, sa ii urmareasca toata viata si sa se roage pentru ei“, a spus Adriana Bursuc.

Aceasta actiune este a cincea de acest gen, dupa ce IPS Teofan Savu a pus in discutie botezarea copiilor defavorizati si va fi urmata de multe altele. …Poate, in viitor, un „lot“ de baietei, dupa cum preconizeaza Adriana Bursuc.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS