13.1 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024

Stiri diverse

Volei (m) – echipa nationala

Sapte olteni in lotul largit

Antrenorul secund al U Pro Volei Craiova, numit de curind antrenor secund al reprezentativei Romaniei, Danut Pascu, a participat impreuna cu presedintele fundatiei U Pro Volei, Iulica Baloi, la o sedinta a Federatiei Romane de Volei. Din lotul largit al echipei nationale, fac parte si sapte jucatori de la formatia craioveana. Acestia sint: Bogdan Olteanu, Sergiu Stancu, Fabian Birau, Nicolae Harabagiu, Razvan Parpala, Cristian Chitigoi si Lica Laurentiu. Pregatirile echipei reprezentative a Romaniei vor incepe pe 2 mai, la Ploiesti. In perioada 17-19 mai, se va desfasura in Franta primul turneu din grupa a doua de calificare la Campionatul European de Volei, editia 2003.

(C.S.)

Conform unui ordin al MS

Controale cu plata la Policlinica Sportiva

Conform unei hotariri recente a Ministerului Sanatatii, Policlinicile Sportive vor fi restructurate, trecind pe „sistemul“ medicilor de familie. Astfel, controalele medicale ale sportivilor nu vor mai fi gratuite, examinarile de laborator, radiologie, cardiologie si ortopedie fiind platite. Circuitul dintre medicii sportivi si cabinetele de specialitate va fi intrerupt, nemaifiind posibila investigatia medicala a sportivilor deoarece Casa de Asigurari de Sanatate nu suporta cheltuieli legate de controalele profilactice. Pentru a afla parerea cuiva avizat, am contactat-o pe doamna dr. Dinu, directoarea Policlinicii Sportive din Craiova: „Se submineaza actul medical. Nu sintem acoperiti ca investigatie metologica. Nu vom mai putea oferi viza de medicina sportiva. Practic, ni se ia obiectul muncii, iar sportivii vor fi privati de gratuitatea actului medical. Noi asiguram asistenta medicala la toate competitiile sportive. Acest ordin este dat probabil din cauze financiare, dar ar putea fi gasita o solutie astfel incit sa nu fie desfiintat actul de medicina sportiva. Este o marginalizare a noastra, desi ne-am descurcat cum am putut, in ultimii zece ani neinvestindu-se nimic“.

(C.S.)

Handbal (m) – juniori III

Derbi intre olteni

In cadrul Diviziei Nationale de Juniori III, se va desfasura la Tirgu Jiu un turneu de sala in perioada 16-17 februarie. Echipele participante la acest turneu sint CSS Sibiu, CSS U Craiova, LPS Tirgu Jiu si AS TCIF Craiova. In urma intilnirilor de pina acum, cele mai bune echipe participante la acest turneu sint TCIF si CSS U Craiova. Astfel, derbiul etapei va fi meciul dintre aceste doua formatii antrenate de Paul Stuparu (CSS U Craiova) si Ion Cioc (TCIF Craiova), partida fiind programata pe 16 februarie, la ora 9.30.

(C.S.)

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS