20.5 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalLucratorii ameninta cu greva generala

Lucratorii ameninta cu greva generala

Greva de avertisment a postasilor a avut adepti si printre salariatii doljeni. Ieri-dimineata, intre orele 8.00 – 10.00, aproximativ 450 de postasi din judetul nostru si-au intrerupt activitatea. Craiovenii care au trecut pragul Oficiilor postale ai caror salariati aderasera la protest erau intimpinati la intrare de o pancarta pe care scria: „Greva de avertisment“, fiind specificata si perioada in care aceasta se desfasura. Nichi Motoi, liderul protestatarilor locali, spune ca mai mult de jumatate dintre cei care au semnat adeziunea au fost in greva de avertisment : „Am strins 760 de semnaturi de la salariatii care sint de acord cu greva. In urma datelor primite din teritoriu inainte de incheierea protestului, aproximativ 450 de salariati aderasera la manifestari. Au fost in greva Centrul Regional de Tranzit Craiova si Oficiul Postal de Distribuire Centralizata, citeva oficii postale din Craiova si din judet. In orele in care a fost greva de avertisment, nici un factor postal si nici o masina nu au plecat pe teren“.

Manifestarile de protest ale postasilor au fost declansate din cauza nivelului salarizarii considerat de catre angajati foarte mic. Sindicalistii doljeni spun ca populatia judetului nu a avut de suferit din cauza grevei de avertisment, salariatii participanti la protest facindu-si datoria, dar cu putina intirziere.

Daca greva de avertisment de ieri nu va avea nici un rezultat, postasii sint hotariti sa continue actiunile de protest, declansind o greva generala pe o perioada nedeterminata. Data acesteia urmeaza sa fie stabilita zilele urmatoare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS