16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalAngajatorul spaniol prefera femeile

Angajatorul spaniol prefera femeile

Aproape doua sute de barbati, candidati pentru locurile de munca din Spania si-au exprimat nemultumirea, in fata Oficiului National pentru Recrutarea si Plasarea Fortei de Munca (ONRPFM) din Bucuresti, fata de decizia unuia dintre angajatori de a recruta in special femei. Barbatii care si-au depus dosarele la centrele din tara au acuzat angajatorii ca fac discriminari, in momentul in care au aflat ca sansele lor de a fi acceptati sint destul de mici.

In ciuda asigurarilor date de reprezentantii Oficiului ca vor fi trecuti pe liste de rezerva, ei s-au aratat dezamagiti si s-au plins ca au fost pusi pe drumuri de pomana, ei venind de la sute de kilometri distanta in speranta ca vor obtine un loc de munca in strainatate. Unul dintre cei doi angajatori spanioli participanti la selectia muncitorilor a avut de ales numai 240 de persoane, de preferinta femei. Conducerea ONRPFM sustine ca angajatorul spaniol nu a precizat, la inceputul preselectiei, ca doreste sa angajeze doar femei.

Salariu de 27 de euro pe zi

In replica, Rosario Bernard, consul al Ambasadei Spaniei la Bucuresti, prezent la selectia muncitorilor, a mentionat ca, inca de la lansarea ofertei, angajatorul spaniol a precizat ca doreste sa angajeze in special femei, insa ca nu sint exclusi barbatii. In Craiova au fost alese 350 de persoane pentru a participa la selectia finala pentru un loc de munca in Spania. Dintre acestea, in jur de o suta au sanse sa obtina un loc de munca la cules de capsune si vor pleca in Spania pe 15 februarie. Romanii vor lucra la doua ferme, unde vor fi cazati in campusuri speciale, pentru 27 de euro pe zi. Costul transportului este de 120 de euro, doar jumatate fiind suportat de muncitori. Pentru ca oamenii nu dispun acum de cei 60 de euro, suma va fi acoperita de angajator si recuperata apoi in momentul acordarii primelor doua salarii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS