24.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalCaptura de indieni si calauze la Calafat

Captura de indieni si calauze la Calafat

• Cei noua imigranti incercau sa ajunga ilegal in Grecia • Impreuna cu ei au fost prinse si cele trei calauze romane si gazda transfugilor • Pentru prinderea celor 13, politistii au tras tot atitea focuri de avertisment • In timpul desfasurarii operatiunii de prindere, un preot aflat la pescuit, cu barca pe Dunare, era sa fie impuscat

Un grup de imigranti, opt din India si unul din Bangladesh, care incerca sa treaca ilegal granita spre Bulgaria a fost prins in noaptea de marti spre miercuri, 29-30 ianuarie, la Cetate. Lucratorii Politiei de Frontiera au primit informatia de la Centrul Zonal de Combatere a Crimei Organizate si Antidrog (CZCCOA) ca un grup de persoane suspecte incearca sa forteze frontiera de stat. „Cei noua au fost prinsi in flagrant la km 806, pe malul Dunarii, in timp ce incercau sa se urce intr-o barca. Impreuna cu imigrantii clandestini au mai fost retinuti si trei romani care locuiau in zona si care erau calauze. Refugiatii le-au prezentat politistilor adeverinte eliberate de Oficiul National pentru Refugiati (ONR) datate 25.01.2002“, a spus lt. col. Costel Tulitu, seful Inspectoratului Judetean al Politiei de Frontiera Dolj.

Filiera de trafic ilegal cu persoane pornea de la Bucuresti

La putin timp dupa miezul noptii, politistii au descins pe malul Dunarii pentru prinderea transfugilor. Sase dintre ei au fost retinuti imediat, ceilalti opt reusind sa fuga prin tufisuri. Nu mai putin de 13 focuri de arma s-au auzit in noapte, iar dupa citeva ore de urmarire, oamenii legii au prins si restul grupului. Vasile Ion, de 32 de ani, Stefan Ion, de 26 de ani, si Dumitru Gabriel, de 30 de ani, toti din Cetate, au fost retinuti ca fiind calauze. Consateanul lor Dan Nadu, de 42 de ani, care i-a gazduit pe transfugi, va fi si el deferit justitiei. „O filiera organizata la Bucuresti ii prelua pe strainii care aveau statut de refugiat in Romania si ii aducea pina in apropiere de granita. Transfugii erau gazduiti de Dan Nadu pina cind se lua legatura cu «partenerii» bulgari. Grupul era dus pe malul Dunarii cu o masina. Transfugii mergeau apoi cinci kilometri pe jos pina la locul de intilnire, unde ii astepta o barca bulgareasca pentru a-i trece Dunarea“, a spus col. Gheorghe Bica, seful Centrului Zonal de Combatere a Crimei Organizate si Antidrog Craiova. Calauzele si transfugii vor fi prezentati Parchetului de pe linga Tribunalul Dolj cu propuneri legale.

Popa era sa moara negrijit

Calauzele risca sa primeasca intre doi si sapte ani inchisoare. In ultimul timp, tot mai multe grupuri de asiatici incearca sa ajunga ilegal in spatiul Schengen folosind Doljul ca zona de tranzit. In timp ce politistii de la crima organizata si de la politia de frontiera se chinuiau sa prinda transfugii, in apele linistite ale Dunarii pescuia, nestingherit, un preot din zona. Martorii oculari povestesc ca in momentul in care au fost trase focurile de arma pentru a-i intimida pe urmariti, preotul a fost la un pas de a fi impuscat. Din fericire, gloantele pornite din armele politistilor nu au ranit pe nimeni. Purtatorul sutanei s-a jurat atunci ca, daca scapa cu viata, va propovadui si mai mult invatamintele Celui de Sus printre enoriasi si nu va mai incalca nici una dintre porunci. Nici macar pe cea cu pescuitul ilegal.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS