10.6 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalCraiova- un oras plin de vedete

Craiova- un oras plin de vedete

Ion Iliescu, Adrian Nastase, Emil Constantinescu, Radu Vasile si Andreea Marin locuiesc in Craiova. Mai mult decit atit, Petre Roman si Rodica Stanoiu sint si ei tot craioveni. Totul culmineaza insa cu faptul ca Mihai Viteazul, Banul Craiovei, este cetatean al urbei. Sa fii un anonim si sa porti numele unei celebritati! Este acest lucru un neajuns sau un avantaj? Parerile sint impartite. Un lucru e sigur insa: in cazul in care ai acelasi nume cu presedintele tarii, de exemplu, fara doar si poate o sa intilnesti oameni care o sa te injure, altii care sa faca glume mai mult sau mai putin de bun gust si altii care sa banuiasca existenta unei relatii de rudenie intre tine, cel anonim, si tizul tau, cel bine cunoscut de toata lumea.

Craioveanul Ion Iliescu are 70 de ani, de mai bine de zece ani este pensionar, locuieste intr-un bloc de pe strada Nanterre si de profesie era inginer. Pina acum, numele sau nu i-a adus vreun avantaj, ci mai degraba i-a creat neplaceri: „Imediat dupa revolutie, in 1990, cozile nu disparusera inca din Romania si pentru a cumpara cite ceva trebuia sa te scoli cu noaptea in cap, sa te asezi la rind si sa te inscrii pe vreo lista. Nu va spun care erau reactiile unora cind imi vedeau numele pe lista. Pur si simplu incepeau sa ma injure si sa-mi strige cite si mai cite.“ Din fericire exista si situatii amuzante. Ion Iliescu isi aminteste cum anul trecut, dupa ce a trimis o scrisoare la Baile Felix unui medic balneo-climatolog, acesta a fost convins ca o sa fie vizitat de presedinte, care ar fi vrut sa se vindece de vreo boala trupeasca.

Emil Constantinescu:

„M-am pensionat de necaz ca ma asociau colegii cu ala“

Pentru Emil Constantinescu – varianta craioveana, numele pe care il poarta a insemnat o povara greu de indurat, dupa aparitia pe scena politica a fostului presedinte al Romaniei. Craioveanul Constantinescu nu-l are deloc la suflet pe cel care timp de patru ani a condus destinele tarii. „Inainte de toate, eu cred ca el poarta numele meu si nu eu pe al lui. Nu mi-a placut niciodata de el, mi s-a parut a fi un om slab si nehotarit. Ba mai mult, pot sa spun ca m-am pensionat pentru ca nu am mai suportat glumele colegilor de serviciu care ma asociau permanent cu persoana fostului presedinte“, povesteste Emil Constantinescu.

Prim ministrii Craiovei

Intram pe tarimul premierilor si aflam ca Petre Roman din Craiova locuieste pe strada Dezrobirii, este patronul unui atelier de croitorie si ca nu a fost deloc ferit de glumele, uneori total nesarate, ale prietenilor. La rindul sau, craioveanul Radu Vasile, electronist de profesie, crede ca nu va scapa niciodata de porecla data de colegii sai de serviciu, aceea de ex-prim-ministru, dupa ce timp de vreo doi ani a fost prim-ministru. Acest lucru nu-l supara insa deloc si marturiseste amuzat ca numele pe care-l poarta il ajuta sa nu-l spuna de doua ori atunci cind cunoaste oameni noi. Despre Adrian Nastase stim doar ca locuieste in cartierul Brazda lui Novac si ca este muzeograf la Muzeul de Stiinte ale Naturii din Craiova.

Intorcindu-ne in istorie, am aflat ca Mihai Viteazu isi duce zilele intr-un apartament din cartierul Cornitoiu.

Femei celebre: Rodica Stanoiu si Andreea Marin

Rodica Stanoiu este ministrul justitiei in propria casa de pe strada Amaradiei. La serviciu este asistenta medicala. Femeia are 48 de ani si spune ca nu au deranjat-o niciodata comparatiile facute intre ea si sefa justitiei romane, ba chiar au ajutat-o sa se impuna mai usor in fata baietelului ei de sapte ani. „Daca nu esti cuminte, te arestez“, ii spune ea din cind in cind celui mic pentru a-l cuminti.

In Craiova, zina buna a show-biz-ului romanesc, Andreea Marin, implineste astazi 15 ani si locuieste pe strada Brestei. In acest caz, coincidenta este absoluta, pentru ca pe ambele Andree le cheama si Violeta. Visul Andreei din Craiova este sa ajunga sa o intilneasca pe cea care face surprize oamenilor si sa poarte una din rochiile acesteia. Pina atunci, se multumeste sa priveasca „Surprize, suprize“ la TV si se bucura atunci cind colegii si profesorii o compara cu fata cea fara de matreata. Noi ii spunem: „La Multi Ani!“ si ii uram sa ajunga cel putin la fel de celebra ca tiza ei. Cit de bine sau rau este sa porti numele vreunei vedete este greu de spus. Cert este ca aceasta coincidenta da un pic de sare si piper vietii acelor oameni cu care hazardul s-a jucat putin.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS