Acasă Local Gorj Stiri diverse

Stiri diverse

Baiat de sase luni – bolnav de scabie

La Sectia dermato-venerologie a Spitalului Judetean Tirgu Jiu sint internati cinci bolnavi de riie din localitate. Doi dintre acestia au virste de sase, respectiv noua luni. Seful sectiei, medicul Constantin Davidescu, a precizat ca astfel de situatii nu s-au mai intilnit in Gorj de foarte mult timp. Bolnavii nu s-au prezentat in timp util, astfel ca starea lor este destul de critica. Acestia au si paduchi. Pe de alta parte, in cadrul sectiei sint internati 68 de bolnavi care sufera de sifilis.

(A.M.)

Consilier rom la fiecare primarie din Gorj

Presedintele Partidei Romilor Gorj, Nelu Pavel, ii va inainta primarului municipiului Tirgu Jiu o adresa prin care solicita angajarea unui consilier rom, in cadrul institutiei. El spune ca nici la Primaria Tirgu Jiu, romii nu au reprezentanti in consiliul local: „Problemele cu care se confrunta etnia sint destul de multe. Ele ar putea fi rezolvate mai repede, daca ar exista un reprezentant de-ai nostri in fiecare consiliu. In Gorj, traiesc peste 5.000 de romi… “.

(M.C.H.)

26 de sanctiuni pentru societatile cu deficiente la sistemele de prevenire a incendiilor

Pompierii mehedinteni au efectuat zilele trecute mai multe controale la diferiti agenti economici importanti din judet, pentru a vedea daca instalatiile speciale pentru detectarea, semnalizarea si stingerea automata a incendiilor functioneaza la parametri normali. S-a putut observa ca, in general, institutiile respective sint preocupate de mentinerea acestora in stare buna, unii dintre agentii economici alocind chiar sume importante pentru modernizarea sau inlocuirea echipamentelor uzate fizic si moral, cu unele performante. Citeva dintre institutiile inspectate au avut insa lipsuri importante in cadrul sistemelor de prevenire a incendiilor. Deficiente de exploatare au fost constatate la Palatul Cultural „Theodor Costescu“, la societatile LAMDRO, ROTRAS si STIL Strehaia, unde instalatiile de semnalizare a incendiilor au fost scoase din functiune. Grupul de Pompieri Drobeta a aplicat 18 avertismente si 26 de sanctiuni contraventionale.

(F.L.)

Istoria tiganilor din Gorj

Partida Romilor din Gorj intentioneaza sa editeze o carte referitoare la traditiile si obiceiurile etniei. Liderul Partidei Romilor Gorj, Nelu Pavel, a spus ca acest proiect va fi materializat cel mai probabil in luna martie a acestui an. Fondurile necesare vor fi colectate exclusiv de la persoanele apartinind acestei etnii.

(A.M.)

Transport ilegal de juninci

Cadre ale Politiei Tirgu Jiu l-au descoperit pe Aurica Dodenciu, din Negomir – Gorj, care transporta marfa in valoare de 25.000.000 de lei, fara a avea acte de insotire a acesteia. Barbatul cumparase doua juninci pe care le transporta la Tirgu Jiu cu un Aro. Capitanul Ion Giugelea a spus ca este foarte posibil ca respectivele animale sa fi fost furate. Anul trecut, pe raza judetului s-au constatat peste 11.000 de astfel de cazuri. Pentru aceasta infractiune, Aurica Dodenciu risca o amenda de 15.000.000 de lei. „Eu am luat vacile de la un cetatean din comuna Stejari. Omul nu mi-a dat nici un act pentru animale. Voiam sa le valorific la un abator din Tirgu Jiu“, a spus Aurica Dodenciu.

(A.M.)

Exit mobile version