17 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024

Stiri diverse

Vilele Jianu si Bujorului – mai scumpe

Consilierii doljeni au decis ieri ca este timpul ca vilele Jianu si Bujorului sa aduca mai multi bani bugetului local. Drept urmare, ei au aprobat majorarea tarifelor pentru cazare si inchiriere la ambele vile. Astfel, inchirierea pentru o ora a unui salon intr-unul din cele doua imobile costa un milion de lei. Noua majorare de tarife a avut in vedere recenta scumpire a energiei electrice, a gazelor, precum si inflatia pe anul 2001.

(R.L.)

Fonduri alocate pentru ajutoarele sociale pe ianuarie 2002

Consilierii judeteni din Dolj au aprobat ieri repartizarea unor sume defalcate din impozitul pe venit pentru acordarea ajutoarelor sociale si a celor pentru incalzirea locuintei, aferente lunii ianuarie 2002. Suma se ridica la 29,65 miliarde de lei si a fost repartizata localitatilor din judet, in functie de numarul de beneficiari si de nivelul ajutoarelor aprobate.

(F.E.)

Lucratori gasiti fara contract de munca

Inspectorii de la Inspectoratul Teritorial de Munca (ITM) Mehedinti au efectuat zilele trecute controale la mai multi angajatori din Drobeta Turnu Severin. Au fost depistati sase angajatori care nu respectau legislatia muncii, noua persoane fiind gasite fara forme legale de angajare. In urma neregulilor constatate, au fost aplicate sanctiuni contraventionale in valoare de 28 de milioane de lei. Inspectorii de munca mehedinteni se confrunta tot mai des cu situatii in care persoanele gasite la locul de munca declara ca tin locul unei alte persoane, motiv pentru care vor repeta controalele la societatile in cauza.

(F.L.)

Centrul Creatiei Populare Dolj are un nou sediu

Centrul Creatiei Populare Dolj s-a ales la inceput de an cu un nou sediu. Consiliul Judetean Dolj a aprobat ieri darea in administrarea Centrului Creatiei Populare a unui imobil situat pe strada Alexandru Macedonski. Angajatii centrului au fost nevoiti la sfirsitul anului trecut sa evacueze vechiul sediu de pe strada Unirii, dupa ce acesta a fost revendicat si recistigat de fostul proprietar.

(R.L.)

Amenzi pentru lipsa de igiena

Reprezentanti ai Directiei Sanitar-Veterinare (DSV) Gorj au controlat recent mai multi agenti economici din judet. Actiunea a vizat modul de comercializare si depozitare a produselor agroalimentare. Majoritatea deficientelor constatate de reprezentantii DSV Gorj au fost cele referitoare la conditiile improprii in care se vindeau produsele. Cuantumul amenzilor a fost de aproximativ 30.000.000 de lei. Sapte societati comerciale au fost sanctionate, cea mai mare amenda fiind primita de SC LAU&LAURA din Tirgu Jiu. Totodata, a fost confiscata si marfa in valoare de 400.000 de lei.

(A.M.)

Administratorii au fost „scoliti“

Administratorii de asociatii de locatari sau proprietari din Slatina au participat ieri la o intilnire cu reprezentanti ai primariei, pentru a fi instruiti de catre acestia cu privire la legislatia economica si juridica. Peste o saptamina, administratorii vor participa la o testare pentru a se vedea cit de bine si-au insusit lectiile predate de economistii si juristii Primariei Slatina.

(A.M.A.)

Ferme si complexuri zootehnice pentru crescatorii de animale

Directia pentru agricultura Mehedinti inventariaza fermele si complexurile zootehnice care vor fi puse la dispozitia crescatorilor de animale interesati sa dezvolte acest sector. Exista deja un interes deosebit pentru complexurile zootehnice de la Vinjulet, Strehaia, Rogova si Devesel. Crescatorii de animale care doresc sa dobindeasca aceste ferme trebuie sa faca dovada ca detin capacitati tehnice si financiare pentru o astfel de activitate.

(D.L.)

PRD a mai facut …un pui!

Proiectul de Dezvoltare Rurala (PRD), cel care a dat multe sperante primarilor doljeni in legatura cu mersul inainte al comunitatilor locale, este deja in faza de implementare. Consilierii judeteni au aprobat ieri infiintarea unei Unitati de Implementare a Proiectului (PIU), care va coordona, pe toata durata programului, lansarea in bune conditii si implementarea proiectului finantat de Guvernul Romaniei dintr-un imprumut acordat de Banca Mondiala. La nivelul Doljului, unul din cele patru judete incluse in acest proiect, in cadrul PIU vor lucra cinci specialisti, experti in implementarea programelor cu finantare externa.

(F.E.)

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS