Acasă Local Mihaela a pierit intr-un incendiu, iar Alina si Cristina au fost grav...

Mihaela a pierit intr-un incendiu, iar Alina si Cristina au fost grav ranite

• Dupa ce s-a jucat cu focul, Mihaela Ciochina nu a mai putut fi salvata pentru ca s-a ascuns sub pat • Cele doua surori mai mici au suferit arsuri de gradele III si IV pe toata suprafata corpului • Alina, de numai un an si sase luni, mezina familiei, risca sa-si piarda picioarele • In timp ce mama era la serviciu, iar bunica dadea de mincare la animale, cele trei fete au ramas singure in casa • Mihaela s-a jucat cu o cutie de chibrituri si a dat foc la casa

O tragedie petrecuta din neglijenta parintilor i-a zguduit vineri dupa-amiaza pe satenii din Argetoaia – Dolj. Un incendiu produs la locuinta familiei Purcaroiu a luat viata unui copil si a ranit alti doi. Mihaela Ciochina, de sase ani, a fost gasita carbonizata, iar surorile ei, Cristina, de patru ani si Alina, de un an si sase luni, au suferit arsuri grave.

Vineri, in jurul orei 14.00, Victoria Purcaroiu a iesit in gradina, sa dea de mincare la animale, lasindu-si nepotelele nesupravegheate. „Fetele au ramas singure in casa, la caldura. Era prea frig afara ca sa le iau cu mine si am zis ca ma intorc repede“, isi aminteste femeia. In timp ce bunica trebaluia prin curte, Mihaela a gasit niste chibrituri linga soba si le-a aprins. „Am vazut ca iese fum din casa si am alergat sa vad ce s-a intimplat. Casa luase foc. Am strigat dupa ajutor la vecini si am intrat prin fum sa scot fetele. Le-am luat in brate pe Cristina si pe Alina, dar pe Mihaela nu am gasit-o“, a spus Victoria Purcaroiu. Fata cea mare, vazind ce nazbitie a facut, s-a ascuns sub pat, de frica. Abia dupa ce au reusit sa stinga flacarile, satenii au gasit-o, dar fara viata.

Tatal le-a abandonat si a plecat sa-si refaca viata

In urma cu un an, Daniela si Radu Ciochina, parintii micutelor, s-au despartit. Barbatul a plecat spre locurile natale, in Moldova, sa-si refaca viata, iar Daniela a ramas sa aiba grija de fete, impreuna cu mama ei. „Cele mari poarta numele lui, Ciochina, dar pe Alina nu a vrut sa o recunoasca si a trebuit sa-i dam numele nostru, Purcaroiu. Ultima data le-a vazut in urma cu sase luni, cind a venit prin sat, si de atunci nu le-a mai platit nici pensie alimentara. L-am dat si in judecata pe tatal copiilor pentru asta, dar e de negasit. Daniela a trebuit sa se angajeze la un patron, ca sa avem cu ce sa crestem fetele. Ea era la munca atunci cind s-a intimplat nenorocirea“, povesteste Victoria Purcaroiu, cu lacrimi in ochi. Cristina si Alina au fost transportate imediat la Spitalul Clinic nr. 1 Craiova si internate in Sectia de terapie intensiva. Cristina a suferit arsuri de gradul III pe 25% din suprafata corpului, iar sora ei mai mica, arsuri de gradele III si IV, pe 30% din suprafata corpului. Medicii spun ca starea micutelor este in continuare critica, iar Alina risca sa-si piarda ambele picioare.

Exit mobile version