16.2 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024

Stiri diverse

Mars de sustinere a romanilor din Basarabia

Locuitorii Craiovei sint invitati sa participe duminica, 20 ianuarie, la un mars de sustinere a romanilor din Basarabia, care protesteaza impotriva rusificarii de catre „comunistii rusofili“ din Chisinau. Intilnirea va avea loc in fata Teatrului National la ora 11.15.

A furat florile mortului chiar in ziua inhumarii

Elena Zlataru, de 46 de ani, din Tuglui, a fost prinsa joi, 17 ianuarie, de sateni, dupa ce jefuise un mormint. Ea a asteptat ca rudele mortului sa plece din cimitir si a furat cele 30 de buchete de flori si sase coroane asezate la capatiiul celui decedat. Elena Zlataru il avea drept complice pe taximetristul Constantin Beuran, care o astepta cu masina in apropierea cimitirului. Cei doi sint cercetati in stare de libertate de politisti.

(R.G.)

Prinsi dupa un lung sir de hotii

Trei tineri au fost prinsi de politistii IJP Olt dupa ce acestia apucasera sa dea mai multe spargeri. Greseala care a dus la identificarea si prinderea lor s-a produs in urma ultimului jaf, comis in noaptea de 27 spre 28 decembrie anul trecut, la o societate din Caracal – SC CIFCOM SRL. De aici ei au sustras bunuri alimentare (dulciuri si cafea) in valoare de aproape 17 milioane de lei. Cercetarile intreprinse de organele de politie i-au identificat ca autori ai faptei amintite pe Ion Catalin Nitu, de 20 de ani, Eugen Oprea, de 27 de ani – ambii din Caracal, si Florin Lautaru, de 19 ani, din comuna Draghiceni. Prejudiciul a fost recuperat in proportie de 50%. Extinderea cercetarilor a scos la iveala ca toti cei trei sint autorii mai multor furturi comise anul trecut. Acestia au la activ 20 de furturi din mijloace auto si societati comerciale de pe raza orasului Caracal, intreg prejudiciul fiind estimat la circa 23 de milioane de lei. Toate aceste fapte ramasesera clasificate cu autori neidentificati. Cei trei sint cercetati in stare de retinere pentru stabilirea intregii activitati infractionale.

(M.M.)

Evaziune fiscala de miliarde

Politistii IJP Olt l-au depistat pe Decebal Iacobescu, de 41 de ani, din comuna Vadastrita – Olt, domiciliat fara forme legale in Capitala, administratorul unei societati comerciale din Slatina, care a prejudiciat bugetul statului cu peste patru miliarde de lei. Desi avea obligatia ca, in calitate de administrator al SC SISTEM RATIONAL IRIGATII SRL Slatina, sa organizeze evidenta contabila pentru toate operatiunile efectuate, nu a facut acest lucru in 2001. Acesta nu a inregistrat in evidentele contabile ale firmei contravaloarea a 371.331 litri de motorina, respectiv 4,2 miliarde de lei, in acest fel sustragindu-se de la plata obligatiilor fiscale cu 330 de milioane de lei. Impotriva lui Decebal Iacobescu s-a inceput in aceasta saptamina procedura de urmarire penala.

(M.M.)

Gasit mort dupa sapte zile

Stelian Radoi, de 52 de ani, din Bailesti, a fost gasit mort ieri, in apartamentul lui din strada Locotenent Becherescu. El a fost descoperit, dupa sapte zile, de fratele sau, anuntat de niste vecini care nu-l mai vazusera in ultimul timp pe batrin. Stelian Radoi era asezat pe pat, fara suflare, cu singe la gura si vinatai in jurul ochilor. El locuia de mai mult timp singur si era cunoscut ca un mare consumator de bauturi alcoolice. Stelian Radoi a fost dus la morga spitalului din localitate, unde echipa de procurori si de medici legisti a constatat ca barbatul murise de moarte naturala.

(M.D.)

Marfa confiscata de la agentii economici gorjeni

Reprezentantii Garzii Financiare Gorj, in colaborare cu cei ai Directiei Sanitar-Veterinare si ai Directiei Generale pentru Agricultura si Alimentatie Gorj au efectuat, in perioada 10-17 ianuarie, controale la 68 de agenti economici din judet. S-a verificat modul de comercializare si expunere a produselor agroalimentare. Majoritatea acestora detineau licente de fabricatie si certificat de producator. Totodata, s-a urmarit respectarea Legii 60/1974, cu privire la normele sanitar-veterinare. Centrul de Plasament Tirgu Jiu a fost amendat cu 3.000.000 de lei pentru manipularea produselor alimentare in conditii improprii. Valoarea totala a sanctiunilor a fost de 19.600.000 de lei. S-a confiscat marfa in valoare de 21.000.000 de lei, pentru nereguli in activitatea contabila.

(A.M.)

Jefuitorii de fintini au fost prinsi

Ion Ciochina, de 49 de ani, si amicul lui, Grigore Giubelean, din Motatei, au fost prinsi de politisti in noaptea de 15 spre 16 ianuarie, dupa ce au jefuit o fintina publica. Cei doi furasera cele doua ciuturi de lemn si lanturile, lasindu-i pe sateni fara o sursa de apa. In urma perchezitiei facute la locuinta lui Ion Ciochina, oamenii legii au descoperit inca sase ciuturi furate de la alte fintini. Hotii s-au ales astfel cu cite un dosar penal.

(R.G.)

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS