3.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalNotarul public Elvira Diaconescu este cercetat pentru fals intelectual

Notarul public Elvira Diaconescu este cercetat pentru fals intelectual

In paginile cotidianului nostru prezentam, cu doua zile in urma, cazul craiovencei Victorina Ciobanu, care a descoperit un act autentic fals intr-un dosar de comandament al Judecatoriei Craiova. Documentul autentificat (cel putin la prima vedere) de notarul public Elvira Diaconescu certifica faptul ca Victorinei Ciobanu i s-ar fi restituit de catre Angelica Tudor un imprumut de 63 de milioane de lei. Femeia insa nu primise suma de bani, astfel cum ar dovedi semnatura ei de pe actul cu pricina, iar la biroul notarial era inregistrat sub numarul dat documentului un alt act, privind o pricina diferita si alte parti. In urma publicarii cazului, procurorii craioveni au inceput cercetarile pentru stabilirea si trimiterea in judecata a autorilor actului notarial contrafacut.

Parchetul de pe linga Curtea de Apel Craiova a demarat cercetarile prealabile impotriva notarului public craiovean Elvira Diaconescu, suspectat pentru eliberarea unui act autentic fals. Cazul este instrumentat de procurorul Ion Vinatoriu, care urmeaza sa stabileasca, in prima faza, daca sint indicii temeinice privind savirsirea infractiunii de fals intelectual. In functie de rezultatul cercetarilor, Parchetul poate cere acceptul ministrului justitiei pentru declansarea urmaririi penale impotriva Elvirei Diaconescu, daca nu vor fi dubii asupra savirsirii infractiunii de catre aceasta.

Cercetarile vor include o expertiza grafologica, pentru a stabili daca documentul aflat in dosarul de comandament al Judecatoriei Craiova poarta cu adevarat semnatura si stampila notarului public vizat. De altfel, Elvira Diaconescu a mentionat, la vederea documentului, ca este un fals, iar semnatura si stampila sint imitatii. „In eventualitatea ca notarul nu va fi considerat autorul falsului, politia va continua verificarile pentru a afla cum a ajuns un asemenea act la Judecatorie si cine este autorul lui“, a precizat magistratul Elisabeta Dragut, purtator de cuvint al Parchetului de pe linga Curtea de Apel Craiova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS