14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalAdrian Nastase acuza opozitia de demagogie

Adrian Nastase acuza opozitia de demagogie


Motiunea de cenzura inregistrata inainte de prezentarea in parlament, la inceputul acestei saptamini, a declaratiei de politica generala, reflecta un demers lipsit de eleganta din partea opozitiei si o actiune de propaganda demagogica, avind drept scop crearea de confuzie in rindul cetatenilor, pentru a cistiga capital politic, a afirmat ieri primul ministru Adrian Nastase in plenul parlamentului.

El si-a exprimat surprinderea nu pentru actul in sine al opozitiei de a depune o motiune de cenzura impotriva guvernului, ci pentru modul in care autorii motiunii au procedat in acest caz si care, in opinia premierului, au ignorat total evolutiile pozitive inregistrate de societatea romaneasca in acest an. Nastase a catalogat motiunea de cenzura ca fiind superficiala, caracterizata de un stil confuz, care a probat lipsa de competenta profesionala si de moralitate politica a autorilor si a semnatarilor motiunii. „Prin acest demers, partidele initiatoare ale motiunii dovedesc incapacitatea de a se angaja intr-un dialog de fond asupra prezentului si viitorului tarii. Din interese marunte, politicianiste, Partidul Democrat si Partidul National Liberal, care au acuzat ani in sir formatiunea noastra pentru colaborarea cu partidul lui Corneliu Vadim Tudor, se aliaza acum cu acesta, ignorind faptul ca astfel induc in rindul comunitatii internationale o imagine negativa asupra vietii politice din Romania“, a spus Nastase.

El a respins toate acuzatiile formulate la adresa guvernului in motiunea de cenzura, aratind ca nerealizarea in acest an a unora dintre angajamentele asumate a fost cauzata de starea economica si sociala dezastruoasa in care Romania s-a aflat la sfirsitul anului 2000. Referitor la acuzatiile privind lipsa masurilor de combatere a coruptiei si a criminalitatii, precum si pentru refacerea autoritatii statului, Nastase a reamintit ca executivul a adoptat programe concrete pentru intarirea capacitatii administrative a statului si pentru eliminarea actelor de coruptie.

CV Tudor critica declaratia de politica generala prezentata de guvern

Presedintele PRM, Corneliu Vadim Tudor, a criticat ieri, in plenul parlamentului, actualul guvern, aratind ca declaratia de politica generala prezentata de guvern seamana cu „o injectie cu silicon“, in timp ce motiunea „Foamea si frigul“ initiata de opozitie confirma realitatea vietii cotidiene.

„Niciodata nu s-au rostit atitea minciuni, intr-o ora, asa cum a facut domnul Adrian Nastase“, a spus liderul PRM despre raportul triumfalist prezentat de catre premier. C.V. Tudor a vorbit despre lipsa solutiilor economice ale actualei puteri, cinismul si lacomia unor membri ai guvernului, despre privatizarea statiunii Sovata, despre greselile de logica si de gramatica din Cartea Alba a guvernarii, dar si despre ironiile primului ministru. „Draga domnule Nastase, atunci cind veti pierde puterea, am sa va intind eu o mina pastrindu-va un loc la departamentul de divertisment al PRM“, a spus Vadim Tudor. El le-a spus reprezentantilor PSD ca sint maghiaro-dependenti si i-a atentionat ca, daca nu vor renunta la „ochelarii trandafirii“, in 2002, „Romania nu va mai fi ultima tara din Europa, ci va cadea de pe harta“. Presedintele PRM si-a incheiat discursul aratind ca parlamentarii nu ar trebui sa se teama de caderea guvernului pentru ca, pina in ianuarie, se poate forma un guvern de uniune nationala sau de tehnocrati, care sa pregateasca alegerile.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS