Acasă Local O tinara din Bals a fost la un pas de a ajunge...

O tinara din Bals a fost la un pas de a ajunge pe mina traficantilor albanezi de carne vie

Politistii de frontiera mehedinteni au retinut la punctul de trecere de la Portile de Fier I o tinara care trecuse ilegal granita dintre Macedonia si Grecia. Ea le-a declarat autoritatilor romane ca a fost racolata si fortata sa treaca ilegal frontiera dintre cele doua state. In drumul ei spre Spania, unde munceste sotul ei, Mariana Novac, de 26 de ani, din Bals – Olt, a fost la un pas de a fi vinduta albanezilor, pentru 500 de marci.

Tinara s-a prezentat pe 13 decembrie, pentru a intra in tara, la Punctul de Control Trecere Frontiera Portile de Fier I (PCTF). La verificarea documentelor de calatorie, politistii de frontiera mehedinteni au observat ca Mariana Novac avea aplicata pe pasaport o interdictie de intrare in Macedonia.

Dupa primele verificari efectuate, s-a stabilit ca aceasta a fost inselata de Ilie Mitrica, din Osica de Sus, care i-a promis ca o va ajuta sa obtina viza Schengen, pentru a ajunge in Spania, acolo unde o astepta sotul sau. Potrivit declaratiei Marianei Novac, Mitrica s-a dat drept sofer de autocar la o firma de turism din Vilcea si i-a promis ca o poate duce in Spania, contra unei sume de bani. Increzatoare, tinara a plecat la inceputul lunii decembrie impreuna cu Ilie Mitrica, fratelele acestuia, si cu o alta tinara. Asa cum a reiesit si din documentele de calatorie verificate, cei patru au trecut legal granita in Iugoslavia, pe la PCTF Portile de Fier I. Pe drum, tinara a observat ca intentiile barbatilor nu erau dintre cele mai bune si a solicitat predarea pasaportului, pentru a se reintoarce in tara. Nu si-a mai primit insa documentele si a fost convinsa sa mearga mai departe.

Aproape de granita sirbo-macedoneana, cei patru au apelat la o calauza, careia i se spunea „Hassan“ si cu ajutorul careia au trecut ilegal in Macedonia. Acolo au fost adapostiti la o casa de ciobani, iar fetele au fost amenintate ca, daca nu platesc cite 500 de marci fiecare, vor fi vindute albanezilor. Cele doua tinere au dat suma ceruta de calauza, care i-a dus pina la granita cu Grecia, in localitatea Ghevghelia. De acolo, cei patru au incercat sa treaca ilegal frontiera, pe jos, dar au fost prinsi de autoritatile grecesti. Ilie Mitrica si Mariana Novac au fost retrimisi in tara. Ei sint cercetati in stare de libertate, conform Ordonantei de Urgenta nr. 112, pentru trecerea ilegala a frontierei de stat si risca o pedeapsa cu inchisoarea cuprinsa intre doi si sapte ani.

Drumul fara intoarcere

Cazul Marianei Novac nu este insa singular. Numai anul trecut, aproximativ 10.000 de romance si moldovence au cazut in mina albanezilor si bosniacilor, devenind apoi sclave sexuale. Victimele pleaca in Iugoslavia – Macedonia, Bosnia, Croatia, iar de aici in Grecia, Italia si Spania. Aproape toate tinerele au parte de acelasi tratament: o data trecute granita, li se confisca documentele, sint batute, torturate si fortate sa servesca pina la 40 de clienti pe zi. Multe s-au sinucis, deoarece nu au mai rezistat psihic.

Politistii de frontiera din Mehedinti au vazut tinere care s-au intors din Bosnia sau Macedonia cu urechile taiate, cu pielea arsa, batute si schingiuite ca niste animale. Una dintre retelele de traficanti de carne vie a organizat la frontiera romano-iugoslava un adevarat tirg, unde fete din Europa de Est sint vindute in schimbul sumei de 300-400 de marci. Destinatia finala a acestor femei sint bordelurile din Occident. Traficantii romani le vind traficantilor sirbi de la Novi Sad zeci de fete din Romania, Bulgaria, Republica Moldova si Ucraina. Sirbii le duc apoi clandestin in Albania sau in Macedonia, iar de acolo, in statele occidentale. Albania este pentru aceste viitoare prostituate o tara de tranzit, de unde ajung in Italia sau Spania. Aceasta este prima etapa inainte ca fetele sa fie inchise in case de toleranta in statele occidentale.

Multe ramin sa lucreze la Belgrad sau in alte orase din Serbia, iar cele mai frumoase ajung pe mina mafiei albaneze din Vlora. De aici sint trecute ilegal in Italia, unde sint plasate in reteaua de bordeluri ilegale, retea controlata de aceeasi mafie albaneza. Potrivit politistilor de frontiera, calatoria tinerelor este presarata cu batai, violuri, foame si locuinte insalubre. Pe tot traseul sint obligate sa produca, astfel incit intermediarii sa-si scoata banii cu care le-au cumparat si sa aiba si ceva profit. Apoi le revind urmatorului „dealer“ de carne vie drept „prospatura adusa din Romania“. Fiecare patron temporar al fetelor le „incearca“, violindu-le si supunindu-le la perversiuni sexuale. O data ajunsa pe aceasta „piata de consum“, o femeie nu mai are prea multe mijloace de a scapa de prostitutie.

Exit mobile version