21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjProduse expirate in Piata Centrala din Tirgu Jiu

Produse expirate in Piata Centrala din Tirgu Jiu

O data cu apropierea Sarbatorilor de iarna, majoritatea agentilor economici din Gorj ar face orice pentru a-si vinde marfa. In urma unui control efectuat ieri in Piata Centrala din Tirgu Jiu de reprezentantii Directiei pentru Agricultura si Alimentatie Gorj, in colaborare cu cei ai Directiei Sanitar-Veterinare, s-au descoperit o serie de nereguli privind modul de comercializare a produselor.

La SC BADEVI SRL, certificatele de sanatate ale angajatilor nu erau vizate pe ultimul trimestru al acestui an. S-au aplicat astfel amenzi in valoare de 250.000 de lei. Dumitru Firiza, inspector de la Directia Sanitar-Veterinara Gorj, spune ca toate deficientele au drept cauza neglijenta angajatorilor. Nereguli s-au constatat la agentii economici care expuneau produse agroalimentare. La SC CTY PRODCOM SRL s-au descoperit marfuri care aveau termenul de valabilitate expirat. Respectiva unitate comerciala nu avea un spatiu de depozitare adecvat. Majoritatea ambalajelor erau depuse linga produsele expuse spre vinzare. Si in acest caz s-au aplicat contraventii. Valoarea totala a acestora a fost de 1.000.000 de lei. Cele mai mari nereguli au fost depistate la o pescarie situata in Piata Centrala din municipiu.

Bazinul in care trebuia depozitat pestele era plin cu ligheane si cirpe. Chiar si un scaun era in acest spatiu. Vinzatoarea a motivat spunind ca nu are unde sa aseze respectivele lucruri. Pe de alta parte, chiuveta nu avea apa curenta, iar marfa expusa nu era protejata cu folie protectoare. Societatea in cauza a fost amendata cu 2.000.000 de lei.

Inspectorii care au fost in control au afirmat ca deficientele constatate puteau fi remediate daca exista un minimum de interes din partea agentilor comerciali.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS