3.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalSeful de post acuzat de violarea unei eleve este nevinovat

Seful de post acuzat de violarea unei eleve este nevinovat

• Cercetarile procurorilor militari au stabilit ca lt. Viorel Popescu
nu a savirsit nici un viol • Nici ajutorul acestuia nu este vinovat • Dosarul va fi inaintat Parchetului de pe linga Tribunalul Militar Teritorial Bucuresti pentru confirmarea solutiei

Lt. Viorel Popescu, seful Postului de politie Dabuleni, cel care in urma cu aproape o saptamina a fost acuzat de o eleva ca ar fi violat-o, a fost gasit nevinovat de catre Parchetul Militar Craiova. Nici adjunctul acestuia, plt. Eleonor Bocai, nu a fost gasit vi-novat de acuzatia de hartuire sexuala. „Reclamatiile nu s-au dovedit a fi intemeiate. S-au facut cercetari amanuntite, procurorul militar s-a deplasat in mai multe rinduri la Dabuleni pentru a fi audiati toti martorii. In urma anchetei s-a stabilit ca nu sint elemente de vinovatie cu privire la viol si nici acuzatia de cercetare abuziva nu se confirma. Dosarul va fi trimis Parchetului de pe linga Tribunalul Militar Teritorial Bucuresti pentru observare si confirmare de solutie“, a declarat magistrat Dumitru Cojocaru, prim procuror al Parchetului Militar Craiova.

Reclamatiile elevei sint neintemeiate

Pe 4 decembrie, Otilia Ionuta Ricu, de 16 ani, eleva la Liceul teoretic Dabuleni, l-a acuzat pe seful de post ca in seara de 29 noiembrie ar fi violat-o. Eleva a depus, de asemenea, o plingere si impotriva plt. Eleonor Bocai, ajutorul sefului de post, sustinind ca politistul ar fi hartuit-o sexual. Otilia a sustinut ca, in timpul desfasurarii unor audieri privind o fapta penala savirsita de prietenul ei, ar fi fost chemata seara la postul de politie. Potrivit declaratiei fetei, lt. Viorel Popescu ar fi dus-o in apartamentul lui din incinta postului si ar fi obligat-o sa intretina cu el raporturi sexuale. Procurorii militari craioveni au deschis imediat o ancheta si in urma cercetarilor s-a stabilit ca politistii sint nevinovati, iar reclamatiile elevei sint neintemeiate.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS