5.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoua cofetarii au fost inchise pentru mizeria gasita

Doua cofetarii au fost inchise pentru mizeria gasita

Inspectorii Oficiului Judetean pentru Protectia Consumatorului (OJPC) Olt, impreuna cu Directia de Sanatate Publica si Directia Sanitar-Veterinara au efectuat, in urma sesizarilor primite de la consumatori, un control in Piata Zahana si in bazarul Textila , din municipiul Slatina. Cu aceasta ocazie au fost inchise doua unitati care aveau ca profil de activitate comercializarea de produse de cofetarie-patiserie, conform OUG. 146/2001.

In laboratoarele AF BOBEICA FLORINA si a SC SIMCOM SRL a fost gasita o mizerie greu de imaginat. „Conditiile igienico-sanitare de depozitare, pastrare si fabricare a prajiturilor si a produselor de patiserie erau improprii. Peste tot am gasit mucegai, tavile erau necuratate, iar pe jos era mizerie“, a spus inspectorul sef al OJPC Olt, Ion Carzon. In ambele cazuri s-au prelevat probe de la praful de oua produs de o firma din Bucuresti si de la laptele praf importat din Republica Moldova, ce au fost gasite la fata locului. Laboratoarele proprii ale celor doua cofetarii au fost inchise pina la remedierea deficientelor.

Tot in Piata Zahana au mai fost depistati producatori particulari ce comercializau vin de casa fara documente legale. Intreaga cantitate de vin gasita a fost oprita de la comercializare. Nici comerciantii de lapte nu aveau documente. Ion Carzon a spus ca neregulile gasite anterior in aceasta piata persista: „Atentionam Primaria Slatina si Directia Pietelor ca, daca si la urmatoarele controale acestea nu-si exercita rolul pe care il au, sintem nevoiti sa actionam prin aplicarea de amenzi“. El a mai spus ca, la controlul efectuat in bazarul Textila, foarte multi comercianti au luat-o la fuga cind au vazut organele de control, lasindu-si intreaga marfa pe tarabe.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS