12.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDar din dar se face rai!

Dar din dar se face rai!

Ieri-dimineata, la toate intersectiile semaforizate din Craiova, ati putut vedea ca redactorii Gazetei de Sud si ai Radio Sud si-au tinut promisiunea. Nu au contat gerul patrunzator de afara sau remarcile sarcastice ale unora care s-au grabit sa priceapa cit mai sucit initiativa noastra. In aproape doua ore si jumatate, am reusit sa valorificam peste 70% din ilustratele concepute pentru ajutorarea celor saraci, in actiunea „Mos Craciun vine trimis de tine“.

Meritul este al craiovenilor.

Pentru sceptici, parea incredibil ca redactorii sa iasa in strada, printre masini, si sa degere de dragul unor amariti de copii de pe la tara. Si sa mai si reuseasca. „O sa va dea dracu’ bani, ca lumea e necajita si inraita!“

Pentru noi, ieri, a tinut de cald miracolul care i-a determinat pe craiovenii de ieri, amariti sau nu, inraiti sau nu, sa coboare geamul masinii si sa zimbeasca de linga o hirtie de 10.000 de lei. O extraordinara surpriza ne-au facut-o taximetristii, care au raspuns apelului nostru cu un entuziasm admirabil. Zeci de taximetre au trecut pe strazile Craiovei, purtind pe bord ilustratele de-acum bine cunoscute cu „Mos Craciun vine trimis de tine“.

La revenirea in redactie, mi-am vazut toti colegii dirdiind infrigurati si rascolind grabiti dupa o ceasca de ceai fierbinte. Dar nu l-am auzit pe nici unul regretind munca noastra de dimineata. Miine, daca ar fi nevoie, ar lua-o de la capat. Si o vor lua, pentru ca este o onoare sa poti crea liantul intre copilasul despre care ai scris ca moare de foame si craioveanul care, citindu-ti articolul, a oftat, dorindu-si sa poata ajuta, din putinul pe care il are.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS