Acasă Local Dolj Stiri diverse

Stiri diverse

Vin pensiile

Pensiile pentru asigurari sociale de stat, pentru agricultori, ajutoarele sociale si pensiile militare (MApN, MI, SRI) vor fi distribuite la domiciliul beneficiarului in perioada 12-21 decembrie, iar in zilele de 24, 27 si 28 decembrie acestea vor putea fi ridicate de la ghiseele oficiilor postale. Decizia de modificare a graficului de achitare a pensiilor a fost luata cu scopul de a asigura resurse financiare pensionarilor in preajma Sarbatorilor de iarna.

(N.E.)

In numele prieteniei dintre Romania si Turcia

Premierul cere inapoi sabia lui Stefan cel Mare

Primul ministru Adrian Nastase a reinnoit, in cursul convorbirilor avute ieri cu seful Statului Major General al armatei turce, Huseyin Kivrikoglu, mesajul personal catre presedintele si premierul Turciei pentru aducerea in tara a sabiei domnitorului Stefan cel Mare. Adrian Nastase a mentionat ca fostul presedinte Suleyman Demirel a promis returnarea sabiei inca din luna iulie 1992 si ca spera sa fie gasita o solutie care sa reprezinte un gest simbolic al prieteniei dintre Romania si Turcia.

(F.E.)

Facturile si impozitele pot fi achitate prin CEC

Persoanele fizice vor putea achita impozitele, chiriile, primele de asigurare, facturile telefonice, radio – tv si alte utilitati printr-un cont curent personal deschis la Casa de Economii si Consemnatiuni (CEC). Suma minima pentru deschiderea unui astfel de cont este de 10.000 de lei, iar disponibilitatile si dobinzile aferente vor fi garantate integral de stat. Titularii contului au posibilitatea de a alimenta contul prin depuneri in numerar sau prin virament. De asemenea, detinatorii conturilor curente personale pot imputernici alte doua persoane pentru a efectua operatiuni si au dreptul de a introduce prevederi testamentare.

(C.C.)

Caldura ii va „frige“ la buzunar pe craioveni

Autoritatile locale sint ingrijorate de pretul pe care il vor plati craiovenii pentru caldura din apartamente. Primarul Vasile Bulucea a solicitat sprijin conducerii Prefecturii si Consiliului Judetean Dolj pentru a putea achita contravaloarea facturilor de energie termica, suma care a ajuns deja la 40 de miliarde de lei. Dupa spusele primarului, consiliul local poate aloca doar 11 miliarde de lei (ca subventie pentru caldura), iar incasarile de la populatie, in cel mai bun caz, pot ajunge la inca vreo zece miliarde de lei. Saptamina viitoare, autoritatile locale si reprezentantii SC TERMOELECTRICA SA vor cauta o solutie pentru a evita ca, in plina iarna, craiovenii sa ramina in frig.

(F.E.)

Exit mobile version