12.6 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalNici macar gerul nu ii salveaza pe taximetristi de controale

Nici macar gerul nu ii salveaza pe taximetristi de controale

Taximetristii craioveni au fost supusi ieri unui control inopinat, efectuat de primarie si politie. Frigul cumplit de afara nu i-a impiedicat pe angajatii primariei sa iasa in strada si sa aplice amenzi usturatoare soferilor fara acte, fara licentele de taximetrie, cu masina in stare tehnica necorespunzatoare, si inclusiv celor care nu purtau centura de siguranta.

Dupa cum angajatii primariei care efectueaza controalele in mod regulat s-au obisnuit deja, numai in prima statie de taxi soferii au fost luati „ca din oala“, pentru ca una din intrebuintarile statiilor cu care sint dotate masinile este:… „Sefu’, vezi ca iar sint astia pe noi!…Care, ma?… Cum care, primaria si politia?! Vezi ca acum sint la Big, in Craiovita“… Si, uite asa, controalele primariei si ale politiei, a caror eficienta scade la jumatate, se transforma in adevarate jocuri de-a „ratele si vinatorii“ sau „de-a prinselea“, in care cine poate scapa, cine este cu actele in regula ramine si cine e mai putin iute de… roti plateste amenzi:

„Vezi ca fug pe aleea aia! Tine-le unu calea! Ai grija ca ala ne vazu si da inapoi!“…

„Si daca nu platesc amenda, ce-o sa-mi faceti?! “

Efectul amenzilor nu este intotdeauna cel scontat, iar reactiile „amendatilor“ nu sint intotdeauna placute. „Si daca nu platesc amenda, ce-o sa-mi faceti?! Se trece la Financiar la sfirsitul anului si trebuie sa o platesc acolo, nu? Atunci e bine, ca se pierde pe calculator! Si anul trecut am avut de platit patru amenzi si nu mi-au cerut decit 180.000. Am scapat bine mersi!“, a spus Stefan Virgil Tranca, deloc afectat de amenda de trei milioane de lei pe care tocmai o primise pentru ca nu avea nici una dintre cele doua licente necesare activitatii de taximetrie. Un alt sofer sanctionat nici nu avusese timp sa se „dezmeticeasca“ dupa ultima amenda, de doua milioane de lei, pe care de-abia o platise cu doua zile inainte. „Ne pare rau de el, dar trebuie sa il amendam din nou, tot cu doua milioane. Poate ca de aceasta data va intelege ca nu poate sa circule fara toate actele in regula“, a spus Mirela Stanescu, inspector de specialitate in cadrul primariei.

Controlul primariei si politiei s-a soldat cu 12 amenzi in valoare totala de 13 milioane de lei. Actiunea a fost supervizata de viceprimarul Mihai Dragu, care a tinut sa vada la fata locului daca angajatii primariei isi indeplinesc sarcinile cum trebuie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS