20.5 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjPSD Gorj a cazut in capcana intinsa de PRM

PSD Gorj a cazut in capcana intinsa de PRM

Faptul ca in Romania Mare a aparut un articol intitulat „Un mafiot bun de spinzuratoare: Nicolae Mischie“, semnat de Toni Mihail Grebla, este menit sa semene neincredere intre cei doi capi ai judetului. La prima vedere, lucrurile par simple, insa tocmai simplitatea acestora ar trebui sa dea de banuit. Incercind sa limpezeasca acest mister, fiindca se crease o mare confuzie, cel putin la nivelul locuitorilor judetului, conducerea PSD a dorit sa afle cine este semnatarul adevarat al articolului publicat in Romania Mare.

„Intimplarea“ – arma folosita de PRM

PSD s-a adresat organelor abilitate, cerindu-le sa identifice persoana care a scris materialul, tinind cont de faptul ca era semnat cu numele de Toni Mihail Grebla. „Intimplarea“ face ca la Mischie in birou sa apara un individ caruia, pentru ca trebuia sa poarte un nume, i s-a spus Coman Sica. Acest individ i-a spus presedintelui consiliului judetean ca stie cine a scris articolul din Romania Mare si, daca-l intereseaza, ii ofera chiar si probe, motiv pentru care cei din conducerea PSD s-au adunat intr-un birou pentru a comenta descoperirea facuta. Coman Sica a afirmat ca autorul articolului din Romania Mare se numeste Victor Tirsoaga, un angajat al postei, la care s-a dus si, sub pretextul ca l-ar interesa operele postasului, i-a propus acestuia o suma de bani in schimbul materialului aparut in amintita publicatie. Nici unul dintre cei prezenti nu si-a pus o secunda intrebarea: de unde si pina unde il prinsese pe Sica dragul de PSD, cu atit mai mult cu cit acesta este cunoscut ca fiind un apropiat al peremistilor locali? Lipsa acestei intrebari i-a aruncat pe conducatorii judetului Gorj intr-un hau, fiindca aproape toata lumea s-a grabit sa-i acuze ca hartuiesc un om pentru simplul fapt ca si-a exprimat o opinie. In biroul in care se adunasera pesedistii se afla si Coman Sica. Acesta tot insista sa-l cheme pe Tirsoaga, fiindca acesta va recunoaste.

A doua plasa in care a picat Mischie: a ascultat de Sica si la chemat pe Tirsoaga in birou. Acesta, o data ajuns in incapere, a inceput sa se poarte ciudat. Intrebat daca el a scris articolul respectiv, Tirsoaga a raspuns ca nu are cunostinta de asa ceva. Sica si-a dus insa rolul pina la capat, intervenind si determinindu-i pe cei prezenti sa creada ca materialul se afla la biroul lui Tirsoaga. Pesedistii au verificat aceasta informatie, dar n-au gasit materialul cu pricina. Domnul Tirsoaga abia acum si-a inceput rolul, dupa ce incetase cel al lui Sica.

„Sint hartuit de Securitate!“

Dupa aceste intimplari, Tirsoaga a inceput sa mearga pe la publicatiile locale, unde sustinea: „Sint terorizat! Sint hartuit de securitate, de politie si de PDSR! M-au chemat la birou la prefectura, unde se aflau toti. Voiau sa le spun ca eu sint autorul articolului. Mi-au facut perchezitii. Ma urmaresc pas cu pas. Ma hartuiesc! Nu stiu ce o sa fac. Poate chiar o sa ma sinucid“. Tirsoaga a aparut in direct intr-o emisiune a postului de televiziune RCS, in care a jurat cu mina pe Biblie ca nu el este autorul articolului cu pricina. A doua zi, cind l-am cautat la serviciu pentru a sta de vorba cu el, Tirsoaga ne-a facut semn pe dupa tejghea spunindu-ne: „Ssst, fugiti ca ma vede lumea! Vorbim cind va caut eu“. N-am inteles de ce incerca sa se ascunda sau sa fie discret, in conditiile in care facuse totul public.

„Voi m-ati desfiintat si nu v-am mai hartuit“

Cum era si normal, am cerut parerea celor implicati. Nicolae Mischie ne-a declarat: „E o intreaga nebunie, dar care pina la urma va trebui sa se limpezeasca. Am vazut cum incearca acum sa faca din povestea asta un scandal national, chiar international. Cind hartuiesti un om pentru ca a scris un articol si mai ales un ziarist, devii sigur victima. Dar, oricum, ceva e putred aici si am convingerea ca se va termina cu nebunia asta care e bine ticluita. Incep sa cred ca n-a fost doar intimplare. Noi ne-am adresat politiei pentru a afla cine a scris articolul, pentru ca el era semnat cu numele prefectului Grebla si va dati seama ce imagine s-a putut crea. Nu ma interesa pe mine continutul. Daca era pentru asta, il dadeam in judecata pentru calomnie. Pai, tu si ziarul vostru ati scris de mine de m-ati desfiintat si nu v-am mai hartuit. Ba dimpotriva, am inceput sa fac glume, sa va cert ca nu scrieti si despre balonasele mele. Dar, pina la urma, fiecare ziarist e cu treaba lui. Daca scrie neadevaruri, poate sa raspunda pentru calomnie, insa nu voi accepta in ruptul capului astfel de practici periculoase. Va dati seama ce se intimpla ca in ziar sa apara un articol semnat de mine si care sa-l injure pe Grebla, si tot asa… Ce e rau in faptul ca am cerut politiei sa afle cine a scris articolul? Asta e hartuire? Ca doar nu le-am cerut sa-l impuste in piata publica! Si ei oricum nu pot face mai mult“.

La rindul sau, prefectul Toni Mihail Grebla a declarat: „Sint niste jocuri care pot deveni periculoase. E normal sa aflu cine este autorul articolului, atita timp cit este folosit numele meu. Nu cred ca autorul articolului este Tirsoaga, insa de aici si pina la tenta pe care au incercat unii s-o dea acestui caz, e cale lunga si chiar ma intreb daca nu sint si ei angrenati in acest joc“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS