24.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalCopiii din scoli primesc caldura in functie de programul adultilor

Copiii din scoli primesc caldura in functie de programul adultilor

Pentru ca temperaturile sint inca „rezonabile“, in clase nu e frig

Copiii craioveni care frecventeaza gradinitele, scolile si liceele din municipiu nu sufera de frig; cel putin aceasta este concluzia la care au ajuns autoritatile locale, in urma unui control efectuat ieri. Viceprimarul Mihai Dragu a verificat daca prescolarii de la Gradinita nr. 37 Dumbrava Minunata, elevii de la Scoala generala nr. 21 si de la Liceul „Matei Basarab“ tremura de frig in salile de clasa.

Chiar daca unitatile de invatamint controlate sint racordate la sistemul centralizat de furnizare a energiei termice, iar programul de distribuire a caldurii este acelasi in tot municipiul, copiii si cadrele didactice s-au declarat multumiti de temperatura din clase. „Meritul“ este, pe de o parte, al conducerii unitatilor de invatamint, care au facut, inca din toamna aceasta, o revizie a intregului sistem de incalzire a scolilor si gradinitelor. Pe linga cresterea randamentului si a temperaturii caloriferelor din salile de clasa, nici frigul iernii nu si-a scos, cel putin deocamdata, …coltii. Autoritatile locale au spus ca vor continua verificarile, iar in scolile in care caldura e mai mult… abureala se vor lua masuri pentru ca elevii sa nu tremure.

Pina la instalarea definitiva a iernii si a viscolului, edilii orasului vor incerca sa reglementeze orarul de distribuire a caldurii, in functie de orele pe care copiii le petrec la scoala sau la gradinita. Adica, in loc sa aiba caldura de la 6.00 la 11.00 si de la 18.00 la 23.00, unitatile de invatamint sa beneficieze de agent termic in timpul programului scolar.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS