22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalSlujba religioasa, parada militara si depuneri de coroane

Slujba religioasa, parada militara si depuneri de coroane

Sarbatorirea Zilei Nationale a Romaniei a semanat, la Craiova, mai degraba cu o zi de doliu. Manifestarile au avut un caracter prea solemn, de parca nimeni nu s-ar fi gindit ca aceasta zi este una de sarbatoare.

Au fost comemorati eroii, au fost depuse coroane de flori si s-a defilat. Sute de craioveni au venit simbata dimineata in Piata „Mihai Viteazu“ sa participe la manifestarile desfasurate de Ziua Nationala a Romaniei. Din partea oficialitatilor, la ceremonial au participat: Cornel Mondea, prefectul de Dolj; Elena Serbanoiu, subprefectul; Ion Voiculescu, presedintele consiliului judetean; Vasile Bulucea, primarul Craiovei; viceprimarii Antonie Solomon si Mihai Dragu, consilieri, deputati de Dolj. Delegat din partea guvernului sa participe la manifestarile dedicate Zilei Nationale desfasurate la Craiova a fost Ion Calin, ministru secretar de stat in Ministerul Administratiei Publice Locale. Dupa sosirea oficialitatilor si intonarea imnului de stat, un sobor de preoti in frunte cu IPS Teofan, Mitropolitul Olteniei, a oficiat o slujba religioasa in memoria celor cazuti in lupta. A urmat o depunere de coroane de flori la statuia domnitorului Mihai Viteazu, dupa care oficialitatile si craiovenii prezenti la ceremonial s-au deplasat in Piata Tricolorului, unde au participat la o scurta defilare. Dupa incheierea ceremonialului care nu a durat mai mult de doua ore, oamenii s-au retras catre case, iar oficialitatile – in prefectura, pentru a ciocni o cupa de sampanie, asa cum sta bine de sarbatori.

La nici o ora dupa incheierea manifestarilor, singurele marturii ale faptului ca si craiovenii au sarbatorit Ziua Nationala a Romaniei erau cele citeva steaguri arborate prin oras si scena de unde cu putin timp inainte oficialitatile au salutat detasamentele care au defilat in Piata Tricolorului. Atit.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS