10.6 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalNoi conditii la iesirea din tara

Noi conditii la iesirea din tara

Cetatenii romani care vor iesi din Romania in interes particular, incepind cu 1 decembrie, trebuie sa aiba asupra lor echivalentul a 50 de euro daca pleaca in Bosnia-Hertegovina, Bulgaria, Cehia, Croatia, Federatia Rusa, Iugoslavia, Macedonia, Moldova, Polonia, Slovacia, Slovenia, Turcia, Ucraina, Ungaria (tari pentru care nu este necesara viza de intrare).

Suma creste la o suta de euro pentru cei care pleaca in statele din Uniunea Europeana si alte tari pentru care nu este necesara viza de intrare.

Suma minima in valuta liber convertibila trebuie sa fie proportionala cu durata sejurului (dar nu pentru mai putin de cinci zile). Dovada sumei necesare se face prin bani la vedere, cecuri de calatorie sau carti de credit pentru conturi in valuta, precum si prin alte garantii financiare (vaucher, scrisoare de garantie sau angajament de sponsorizare, garantie legala din partea unei banci sau ordine de plata valabile). Nu trebuie sa faca dovada existentei unei sume minime in valuta cetatenii romani care pleaca in strainatate pentru tratament medical, simpozioane, conferinte, studii, manifestari cultural-sportive, in situatia imbolnavirii sau a decesului unei rude din strainatate, precum si in alte situatii justificate. Exceptie de la obligativitatea detinerii sumei face si minorul sub 14 ani inscris in pasaportul parintilor; la fel, minorul sub 18 ani care se deplaseaza la parintii aflati in strainatate, cetatenii romani cu angajament de munca in strainatate, indiferent de durata deplasarii, precum si cei care merg in statele vecine in baza permisului de mic trafic sau de trecere simplificata, eliberat de autoritatile de frontiera.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS