14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalUn severinean a murit in strada, sub privirile trecatorilor

Un severinean a murit in strada, sub privirile trecatorilor

Florin Ursu, de 52 de ani, a decedat luni, in statia de autobuz din apropierea garii Drobeta Turnu Severin, in urma unui infarct. Nimeni nu a intervenit pentru a-i acorda primul ajutor barbatului cazut pe caldarim. In urma cu citeva zile, in municipiu, o femeie a tremurat de frig, timp de trei zile in strada, fara ca autoritatile sa ia vreo masura.

Serviciul de Ambulanta Mehedinti a fost anuntat luni, in jurul orei 12.30, sa intervina in statia de autobuz din apropierea garii din Drobeta Turnu Severin, unde un barbat era cazut pe strada. Cind au ajuns la fata locului, medicii nu au putut decit sa constate decesul lui Florin Ursu, de 52 de ani, din comuna Scapau-Mehedinti, survenit cel mai probabil in urma unui infarct, cu citeva minute inainte de sosirea ambulantei. Martorii oculari au declarat ca barbatului i s-a facut rau si a cazut din picioare pe caldarim. O singura persoana s-a apropiat de cel cazut, dar nu pentru a-i acorda primul ajutor, ci pentru a-i pune sub cap o geanta. Persoanele aflate in statie si care au asistat la intreaga scena au declarat ca nu au dorit sa fie „implicate in cine stie ce“. Potrivit medicilor de la Serviciul de Ambulanta Mehedinti, barbatul ar fi putut fi salvat daca apelul de urgenta ar fi fost dat imediat sau daca cineva ar fi incercat sa-i acorde sprijin victimei. Intre momentul in care barbatul a cazut din picioare si apelul de pe un telefon mobil, pentru anuntarea Serviciului de Ambulanta, au trecut 30 de minute. Timp de o jumatate de ora, citiva severineni au privit pur si simplu cum un om se zbate intre viata si moarte. Nimeni n-a intervenit, insa.

Trei zile in frig, in fata unei case

Un caz similar s-a petrecut, tot in Drobeta Turnu Severin, la sfirsitul saptaminii trecute. O femeie, in virsta de aproximativ 30 de ani, a stat trei zile in fata unei case, de pe strada Adrian, in frig, fara ca vreo institutie abilitata sa intervina. Desi locuitorii caselor din apropiere au sunat la politie, in speranta ca se va gasi o rezolvare pentru acest nefericit caz, oamenii legii au venit, au vazut, dar au spus ca nu e de competenta lor sa o ajute pe femeie. Acelasi lucru s-a intimplat si cind a fost anuntata ambulanta. De teama ca va muri de foame si frig, „vecinii“ i-au mai adus femeii cite un castron cu ciorba calda si o patura, dar nimeni nu s-a induplecat s-o ia in casa. Ei s-au inteles cu femeia mai mult prin semne, pentru ca aceasta nu putea sa vorbeasca prea bine. Din putinele cuvinte pe care au reusit sa le auda, locuitorii au aflat ca femeia pe care o hraneau plecase de mai multa vreme de la un camin din Gura Vaii si, de atunci, a ramas pe strazi. Luni dimineata, locuitorii de pe strada Adrian nu au mai gasit-o pe femeie in strada, asa cum se „obisnuisera“ de citeva zile. „Cine stie unde o fi plecat. Era ca vai de ea! Cine stie pe unde o mai dormi acum, daca n-o sa moara de frig, intr-o noapte“, a declarat ieri Aurica Neagoe, care locuieste pe strada Adrian, din Drobeta Turnu Severin. Indiferenta unor oameni, dar mai ales a unor institutii ale statului poate duce uneori la adevarate tragedii umane.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS