21.7 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024

Stiri diverse

Omorit de un mal de nisip

Constantin Florin Iancu, de 23 de ani, din comuna Sprincenata – Olt, a murit ingropat de viu sub un mal de nisip. El incarca nisip dintr-o groapa cind a fost surprins de malul care s-a surpat.

(A.M.A.)

Un betiv a fost accidentat mortal de o Dacie

Ion Troi, de 39 de ani, din orasul Tirgu Carbunesti, in timp ce se afla la volanul unui autoturism Dacia 1310, cu numarul de inmatriculare GJ-03-RDL, in 22 noiembrie, pe raza localitatii Cojani, judetul Gorj, l-a accidentat mortal pe Valerian Burci, de 73 de ani, din comuna Crasna, care se deplasa pe partea carosabila. Se pare ca soferul autoturismului nu a observat prezenta celui care se intorcea de la baut si care mergea in zigzag pe strada. In urma impactului, betivul a decedat, fiind transportat la morga Spitalului „Tudor Vladimirescu“ din Tirgu Jiu, in vederea efectuarii necropsiei, iar conducatorul auto s-a ales cu un dosar penal pentru infractiunea de ucidere din culpa.

(M.D.)

Patru tone de furaje, incendiate de concubin

Pompierii mehedinteni au intervenit, in ultimele 48 de ore, la cinci incendii izbucnite pe raza judetului, in tot atitea localitati. Daca incendiile izbucnite la depozite de furaje din Gruia, Oprisor si Patulele au fost stinse, fara pagube materiale importante, nu acelasi lucru se poate spune de cele declansate in Strehaia si Drobeta Turnu Severin. Pompierii severineni au reusit sa stinga focul izbucnit la o casa de pe strada Antonini, din municipiu, nu inainte insa ca acesta sa cuprinda doua camere ale imobilului, mistuind mai multe bunuri. Cauza se pare ca a reprezentat-o un scurtcircuit. Pompierii mehedinteni au mai fost solicitati sa intervina, in noaptea de 21 spre 22 noiembrie, la un incendiu produs pe raza comunei Strehaia. Deplasindu-se cu doua autospeciale in satul Cremenea, pompierii din Strehaia au constatat ca ardea un depozit de furaje. Desi s-a intervenit rapid, focul a reusit sa mistuie circa patru tone de furaje apartinind unei localnice, Maria Florea. Din primele cercetari, s-a stabilit ca focul a fost pus intentionat de concubinul acesteia, care a dorit astfel sa se razbune. Ieri, Grupul de pompieri Drobeta a fost solicitat de Serviciul Circulatie al Politiei Drobeta Turnu Severin sa participe la o actiune de simulare a unei coloane oficiale, pentru a observa comportamentul in trafic al conducatorilor auto.

(F.L.)

26 de milioane de lei din blocarea rotilor

Biroul Autorizari Avize din cadrul Primariei Tirgu Jiu impreuna cu Politia Rutiera Municipala au efectuat peste 100 de blocari de roti de autovehicule parcate ilegal. Florin Urdea, seful biroului, a spus: „Amenda este de 250.000 de lei. Au fost situatii in care soferii au distrus mecanismele de blocare, unii dintre acestia primind amenzi de mai multe milioane de la Politia Rutiera. Cei care doresc sa isi deblocheze masinile va trebui sa isi achite taxa la ofiterul de serviciu din primarie.“

(E.M.)

Un neamt a cazut cu autoturismul in riul Husnita

Un grav accident de circulatie s-a produs joi, pe DN 6, pe raza localitatii Ciochiuta – Mehedinti. Neamtul Herzog Alexander Rudolf, de 58 de ani, conducatorul autoturismului Audi, cu numarul de inmatriculare ER-157, proprietate personala, a pierdut controlul volanului intr-o curba foarte periculoasa si a iesit de pe carosabil, prabusindu-se in riul Husnita, de la o inaltime de aproximativ zece metri. Livia Matei, de 43 de ani, din Constanta, aflata in autoturismul Audi, a fost grav ranita si transportata de urgenta la Spitalul Orasenesc Strehaia, iar apoi la Spitalul Judetean Drobeta Turnu Severin. In prezent, femeia este in stare grava. Acesta este cel de-al doilea accident de acest fel survenit pe raza judetului Mehedinti in mai putin de o luna.

(F.L.)

Tigari si cafea fara documente legale

In urma unor controale efectuate de cadrele Politiei Economico-Financiare din Tirgu Jiu s-a constatat ca la firma SC VINICOALIN SRL, al carei administrator era Victor Nita, la doua puncte de desfacere a produselor alimentare erau expuse spre comercializare tigari si cafea pentru care nu existau documente legale. S-a luat masura sanctionarii contraventionale si cele 23 de kilograme de cafea boabe si 70 de pachete de tigari au fost confiscate. De asemenea, dupa ce au fost verificate actele de evidenta primara au mai fost depistate si alte nereguli, motiv pentru care a fost inaintata o cerere Primariei Tirgu Jiu pentru oprirea activitatii societatii respective.

(M.D.)

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS