13.1 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjCarne fara acte de provenienta si furt de energie electrica

Carne fara acte de provenienta si furt de energie electrica

Inspectori de la Oficiul Judetean pentru Protectia Consumatorului (OJPC) Mehedinti, politisti din IJP Mehedinti si reprezentanti ai societatii ELECTRICA SA au efectuat, zilele trecute, un control amanuntit la restaurantul Gorjeanul, de pe raza localitatii Simian.

Cu aceasta ocazie, au fost constatate numeroase nereguli. „Am gasit pulpe de pui, muschi, creier, carne de vita fara nici un fel de eticheta si pentru care nu au putut fi prezentate documente de certificare a calitatii. De asemenea, lada frigorifica din incinta magaziei nu era prevazuta cu termometru. Pentru neregulile constatate, am aplicat la aceasta unitate o amenda contraventionala in valoare de sase milioane de lei“, a spus inspectorul sef al OJPC Mehedinti, Alin Nistoran.

Societatea gasita in neregula ar putea plati energia electrica pentru trei ani

Reprezentantii societatii ELECTRICA SA au descoperit ca restaurantul sustragea curent electric, in special in cursul noptii. „Oamenii nostri au depistat consum fraudulos de energie electrica la acest consumator.

Urmeaza sa stabilim valoarea totala a prejudiciului creat“, a declarat Constantin Bugaru, directorul SC ELECTRICA SA. Potrivit legislatiei in vigoare, societatea GORJEANUL ar putea fi obligata sa plateasca SC ELECTRICA SA contravaloarea consumului de energie electrica pe ultimii trei ani, la tarifele valabile in aceasta perioada de timp, si sa-si inlocuiasca instalatia de contorizare pe cheltuiala proprie. Totodata, politistii vor deschide un dosar de cercetare penala, daca vor constata ca in acest caz a fost comisa o infractiune.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS