12.6 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalUmiliti la batrinete de propriile odrasle

Umiliti la batrinete de propriile odrasle

• Doi sateni din Podari au fost condamnati la inchisoare pentru ca si-au agresat mamele • Gheorghe Cirstea si Cornel Dimian au primit cite sase luni inchisoare • Desi nu este prima oara cind isi bat si isi alunga parintii, progeniturile au optat pentru „munca in folosul comunitatii“ • Ramine ca instanta sa decida daca vor sta sau nu la „racoare“

Satenii si politistii din Podari s-au obisnuit deja cu scandalurile din familiile Cirstea si Dimian, unde parintii sint obligati sa doarma prin vecini pentru ca, din cauza bauturii, copiii ii bat deseori si ii alunga din propria casa.

Ioana Gauzoiu are 82 de ani si doi baieti, pe Ilie, de 56 de ani, si pe Gheorghe, cu doi ani mai mic. Amindoi au numele de Cirstea, dupa strabunici. „Cu baiatul cel mare nu am nici o problema. Stam in aceeasi curte, dar isi vede de treaba lui. Gheorghe, Gica, asa cum ii spunem noi, parca a innebunit. In ultimii doi ani ma ocaraste si ma bate de parca as fi cel mai rau dusman al lui“, se plinge batrina. In noaptea de 13 spre 14 noiembrie, Gica s-a certat iar cu mama lui. Venise baut din sala si a luat-o la goana din locuinta. „M-a batut si m-a dat afara din casa. De multe ori ma gonea, dar ma furisam in casa si ma culcam in frig. Tremuram pina ma incalzeam. Dar ultima data m-a aruncat in drum“, povesteste Ioana.

Batrina a fost de multe ori nevoita sa doarma prin vecini si chiar in capita de fin. Acum citeva zile, femeia s-a dus, nici ea nu stie pentru a cita oara, la politie.

Fiii batausi au cerut sa fie pedepsiti prin munca

O alta oaie neagra a Podariului este Cornel Dimian. Si tot de la bautura au inceput necazurile. De fiecare data cind vine „afumat“ acasa, isi ia parintii la bataie.

Tatal este invalid, dar acest lucru nu are nici o importanta pentru fiul agresiv. Il bate, il da afara din casa si cind nu este el, isi bate mama. „Cei doi sint cunoscuti in comuna ca fiind agresivi si avind viciul alcoolului. Cornel Dimian are cinci mandate de executare a pedepselor cu inchisoarea de la 30 de zile la 160 de zile pentru ca si-a batut si si-a alungat parintii.

Gheorghe Cirstea a fost si el sanctionat de mai multe ori cu amenda din acelasi motiv. Cei doi au fost prezentati joi (15 noiembrie – n.r.) instantei Judecatoriei Craiova pentru incalcarea Legii 61/1991. Ei au primit cite sase luni inchisoare pentru ca si-au agresat parintii“, a spus plt. maj. Marin Maiuru, ajutorul sefului Postului de Politie din Podari.

La introducerea in arestul politiei insa, Gica si Cornel au dat cite o declaratie prin care cereau sa li se comute pedeapsa in „munca in folosul comunitatii“. Ramine ca instanta sa se pronunte daca ei au sau nu dreptul sa mai stea in comunitate, cel putin pentru o perioada.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS