Acasă Local Tragedie americana

Tragedie americana

Un avion de pasageri al companiei American Airlines, cu 255 de persoane la bord, s-a prabusit, ieri-dimineata, la ora locala 9.17, la scurt timp dupa decolarea de pe Aeroportul J.F. Kennedy, in cartierul Queens din New York. Avionul, de tip Airbus A 300, s-a prabusit la circa zece mile de Aeroportul J.F. Kennedy din New York. El venea de la Boston, facuse escala la New York si decolind de pe Aeroportul J.F. Kennedy, se indrepta spre Santo Domingo, a precizat purtatorul de cuvint al FAA. Conform unui martor citat de CNN, zborul avea numarul 587AA, iar avionul avea o capacitate de transport de 266 de persoane. CNN a precizat ca la bordul avionului se aflau 246 de pasageri si noua membri ai echipajului.

Municipalitatea din New York a declarat stare de alerta de gradul 1, iar cel putin patru cladiri au fost cuprinse de flacari.

American Airlines a confirmat prabusirea unuia dintre avioanele sale. Mai multe elicoptere survoleaza zona accidentului, cartierul Rockaway, la extremitatea estica a cartierului Queens. Autoritatile locale au anuntat inchiderea tuturor aeroporturilor din zona New York – La Guardia, Newark si JF Kennedy, precum si a tuturor podurilor si tunelurilor din New York. La locul accidentului au fost trimise 44 de masini de pompieri si aproape 200 de pompieri. Primarul in exercitiu al orasului, Rudolph Giuliani, s-a indreaptat spre locul prabusirii, iar echipele de interventie si-au stabilit in zona un centru de comanda.

Autoritatile nu dispun de indicii privind existenta unui act terorist

Autoritatile aeronautice americane nu dispun, in momentul de fata, de nici un indiciu privind faptul ca prabusirea avionului Airbus A 300 al companiei American Airlines ar fi rezultatul unui atentat terorist, a declarat un purtator de cuvint al Administratiei Federale a Aviatiei Civile (FAA), citat de AFP.

Cauza prabusirii avionului ar putea fi o defectiune la motor, survenita la scurt timp de la decolarea de pe Aeroportul J.F.K. din New York, a transmis postul de televiziune britanic Sky News.

Unul din motoarele avionului a cazut inainte ca avionul sa se prabuseasca, a declarat pentru CNN primarul Rudolph Giuliani.

Exit mobile version