11.4 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljIon Iancu si-a omorit fiica in bataie

Ion Iancu si-a omorit fiica in bataie

• El a fost scos din rabdari de comportamentul fiicei sale
• Sotia sa, paralizata de multi ani, depindea de el

Un locuitor din comuna doljeana Bratovoiesti a devenit la batrinete criminal din cauza faptului ca n-a mai suportat comportamentul fiicei sale. Vineri seara, Ion Iancu, de 72 de ani, a omorit-o pe fiica sa, Viorica Iancu, de 47 de ani, in bataie pentru ca aceasta i-a dat cu piciorul peste o farfurie cu mincare. Batrinul tocmai ducea mincarea la patul in care zacea imobilizata sotia sa, Anastasia Iancu, de 68 de ani, semiparalizata de mai multi ani. Linistea batrinilor s-a spulberat din ziua in care Viorica s-a intors din Bucuresti la casa parinteasca. Ea fusese casatorita in Capitala cu Constantin Marinescu. „Cu barbatu-sau a facut doi copii, iar din flori inca unul, pe care l-a infiat Marinescu de mila, spune batrinul. Ei au divortat. Doi copii i-au murit, iar Viorica incepuse sa se prostitueze prin Bucuresti. A prins-o politia si a facut patru luni de puscarie. Pe urma s-a intors acasa si a inceput sa ne faca zilele amare. Toata ziua statea tolanita in pat, fuma si bea. De maica-sa nu numai ca nu avea grija, dar mereu tipa la ea, o facea cum ii venea la gura, iar pe mine ma injura, folosind expresii murdare, pe care la virsta mea nu le-am auzit. I-am spus de atitea ori sa-i dea pace ma-sii, ca am eu grija de ea. Eu ii dadeam sa manince, eu o spalam si-i tineam oala de noapte, eu o schimbam. Viorica nu facea nimic, traia din pensia mea “.

Cu fata moarta si sotul in puscarie, Anastasia a ramas singura pe lume

Batrinul Iancu recunoaste ca si-a omorit unica fiica: „Vineri seara, cind i-am dus sotiei o farfurie cu mincare, ne-a jignit pentru a nu stiu cita oara. I-am spus sa ne lase in pace, iar ea, stind intinsa in pat, mi-a dat cu piciorul peste farfurie, rasturnind-o. Atunci mi-am iesit din fire, am luat o teava de fier de 60-70 de centimetri si am inceput s-o lovesc cum nimeream, ca ne mincase zilele. Stiu ca i-am dat de vreo patru ori si in cap. Cind am lasat-o, am vazut ca abia mai misca si am chemat vecinii sa ma ajute s-o ducem la spital…“. Viorica n-a mai putut fi salvata. Loviturile tatalui sau au fost fatale. Ea era singurul copil al batrinilor. Ion Iancu a fost retinut de politie, iar procurorul criminalist care a instrumentat cazul, Ion Crivineanu, de la Parchetul de pe linga Tribunalul Dolj, i-a emis un mandat de arestare preventiva pentru 30 de zile. Singura si neajutorata, Anastasia Iancu trebuie de acum sa depinda de mila strainilor, cel mai probabil, dintr-un centru social.

Satenii din Bratovoiesti spun ca Viorica Iancu ajunsese stilpul circiumii, localul se deschidea o data cu ea si se inchidea tot atunci.

Aceasta este drama a doi oameni care au avut parte de o batrinete zbuciumata, care nu le-a fost dat s-o traiasca alaturi pina la sfirsitul zilelor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS