10.6 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalCine tremura de frig la iarna

Cine tremura de frig la iarna

Craiova

Furnizarea agentului termic nu va fi o problema pentru craioveni. Stocurile de combustibil sint complete, iar in ceea ce priveste datoriile populatiei catre societatea de distributie a agentului termic, situatia este sub control. Tatian Tudorache, directorul Regiei de Termoficare, a spus ca nu are probleme tehnice cu furnizarea caldurii, iar subventiile acordate de municipalitate vor acoperi o parte din sumele datorate SC ELECTROCENTRALE SA. Probele la cald au dezmortit caloriferele din apartamente, iar furnizarea propriu-zisa a caldurii va incepe de indata ce termometrul va cobori sub zece grade in trei nopti consecutive.

(F.E.)

Slatina

Doar 10% dintre slatineni vor agent termic de la societatea ACETI. Matei Tircomnicu, presedintele Asociatiei pentru Protectia Consumatorului Olt, explica: „90% dintre slatineni fie nu isi permit caldura sau nu cunosc conditiile in care aceasta va fi asigurata, fie beneficiaza de alte surse de caldura, precum centralele termice, sobele sau resourile.“ Slatina are 27 de puncte termice, din care doar doua sint contorizate, locatarii acestora din urma fiind si cei care doresc, de fapt, sa beneficieze de caldura in aceasta iarna. Din totalul de 25.000 de apartamente, in aproape 6.000 au fost instalate centrale termice.

(A.M.A.)

Tirgu Jiu

Presedintele Consiliului Judetean Gorj, Nicolae Mischie, spune ca Gorjul este pregatit pentru iarna: „S-au asigurat stocurile de carbune, de lemne si combustibil. De asemenea, ne-am asigurat si materialul antiderapant si utilajele necesare pentru deszapezire. In mediul rural, am asigurat pina in prezent 65% din combustibilul necesar pentru incalzirea scolilor“. (M.C.H.)

Drobeta Turnu Severin

Agentul termic va fi furnizat de la inceputul acestei saptamini. Asociatiile de locatari-proprietari din municipiu s-au angajat, printr-un protocol semnat cu furnizorul – Regia Autonoma LOTUS – sa achite minimum 25-30% din restantele la intretinere. In caz contrar, furnizarea agentului termic va fi intrerupta catre rau-platnici. Primaria a intimpinat o problema in cazul Asociatiilor 41 si 42, unde un locatar a imprejmuit terenul sub care se aflau conductele de termoficare. Asociatiile care nu doresc sa le fie furnizata caldura se pot adresa Regiei LOTUS, care are posibilitatea intreruperii furnizarii agentului termic, pe perioada solicitata.

(F.L.)

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS