14.5 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalPolitia a declarat razboi taximetristilor-pirat

Politia a declarat razboi taximetristilor-pirat

• Cei care practica ilegal taximetria folosesc firme cu nume cunoscute, la care adauga o litera si scriu pe casete numere de telefon la intimplare • Desi controalele politistilor sint tot mai dese, „rechinii“ nu se sfiesc sa iasa la „agatat“ • Sint abordate in special persoanele din alte localitati • Autoritatile ii sfatuiesc pe oameni sa afle numele firmei si tariful inainte de a se urca intr-un taxi

Jaf la drumul mare

Amatorii de ciubucuri sint nu numai printre hoti, spargatori de masini sau bisnitari, ci si printre taximetristi. Nu putine sint reclamatiile depuse la politie de diferite persoane, din Craiova sau din alte localitati, care au fost jefuite de asa-zisii taximetristi de la firme-fantoma. Zilele trecute, Larisa P., o tinara din Isalnita, a venit in Craiova pentru a-si duce mama la spital. „Ca sa ajungem mai repede am luat un taxi din centru. Nu m-am uitat ce firma este pentru ca ne grabeam. Cind am ajuns in Piata Chiriac, la gazarie, soferul ne-a spus ca respectiva cursa costa 600.000 de lei. Eu i-am spus ca n-am la mine decit 200.000 si, daca vrea, noi sintem de acord sa mergem la politie sa lamurim lucrurile. Individul a refuzat, ne-a luat toti banii si ne-a dus inapoi in centru“. Astfel de cazuri se intilnesc des pe strazile Craiovei. Majoritatea celor care cad in plasa rechinilor sint oameni din alte localitati, care nu cunosc tarifele practicate de firmele cu acte in regula, iar locul principal de unde sint „pescuiti“ acestia este statia de la gara. Cei care practica tarife chiar si de 100.000 de lei pe kilometru se ascund sub firme fantoma de genul ROMEOCOM, RUOMNICON etc. si au inscriptionate pe casetele de pe masini numere de telefon la intimplare, care incep cu 49… Conducerea ROMTELECOM ne-a adus la cunostinta ca in Craiova cele mai mari numere alocate incep cu 43.

Cruciada impotriva piratilor

Biroul Politiei Rutiere din cadrul IJP Dolj va declansa, de saptamina viitoare, un razboi impotriva taximetristilor-pirat, dupa cum ne-a informat lt. col. Cristi Georgescu: „Primaria sustine ca in Craiova sint 5.000 de taximetristi. Realitatea nu este asta. Saptamina trecuta am stabilit ca erau 1.000 de taximetristi cu licenta. Un recensamint exact nu se poate face pentru ca, daca plecam azi cu reprezentantii primariei pe teren, nu-i gasim pe toti in traseu. Pina acum, am avut mari probleme cu «rechinii». Controalele se desfasurau anevoios pentru ca sint foarte violenti. Au sarit sa bata si organele de politie. Totusi, in urma actiunilor repetate pe care le-am intreprins s-a inregistrat o crestere a numarului de platitori la serviciul de impozite si taxe locale. Pe aceasta cale vreau sa aduc la cunostinta conducatorilor auto ca sint obligati sa opreasca si sa prezinte actele la control la solicitarea oricarui politist. Legea nu spune «agent de circulatie». De saptamina viitoare vom porni un razboi impotriva taximetristilor-pirat. N-am nici un taxi la nici o firma si nu vreau decit sa intre toata lumea in legalitate“. Referitor la violenta care-i caracterizeaza pe taximetristii-pirat, aceasta imbraca multe forme. Multi taximetristi cinstiti se pling de faptul ca noaptea, mai ales, dar si ziua, nu pot opri in fata garii pentru ca risca sa plece pe janta de acolo. „Rechinii“ le arunca la roti pachete de tigari umplute cu cuie sau, mai simplu, le taie pneurile cu cutitele. Cine indrazneste sa comenteze ia si bataie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS