8 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalPosta Romana modifica tarifele

Posta Romana modifica tarifele

Posta Romana a majorat de ieri tarifele pentru serviciile postale concurentiale, interne si externe, masura neafectind serviciile postale de baza. Masura de ajustare a tarifelor concurentiale este influentata de schimbarile intervenite in ultima perioada la nivelul indicilor preturilor de consum si a ratei de schimb leu/dolar.

Noile tarife pentru servicii interne concurentiale, comparativ cu cele practicate pina la 15 octombrie, sint urmatoarele: pentru obiecte de mesagerii, tariful de inregistrare a crescut de la 1.100 de lei la 1.200 de lei, iar tariful de greutate de la 1.700 de lei la 2.000 de lei. Pentru servicii suplimentare solicitate de expeditori, tariful de recomandare a crescut de la 2.800 de lei la 3.000 de lei, iar confirmarea postala de primire (AR), de la 3.000 la 3.500 de lei. Tarifele de baza pentru servicii externe s-au modificat astfel: tariful de recomandare a crescut de la 24.000 la 27.000 de lei, in timp ce tariful pentru „Expres“ a fost majorat de la 13.000 la 15.000 de lei.

Costurile serviciilor de publicitate si marketing prin posta ramin neschimbate, in timp ce tarifele pentru valoarea declarata, la mesagerii si scrisori, au fost reduse la nivelul tarifului de mandat postal. Pentru serviciile postale de baza (corespondenta simpla, mandate postale si telegrafice, mandate postale internationale, telegrame) tarifele nu vor suferi modificari.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS