17 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalLa Severin s-a inaugurat Complexul de Servicii Comunitare

La Severin s-a inaugurat Complexul de Servicii Comunitare

Inaugurarea oficiala a Complexului de Servicii Comunitare, din cadrul Directiei Generale pentru Protectia Copilului Mehedinti, s-a desfasurat ieri, in prezenta IPS Teofan Savu, Mitropolitul Olteniei. Centrul a fost construit cu sprijinul Bancii Mondiale si al Consiliului Judetean Mehedinti, lucrarile fiind estimate la aproximativ 800.000 de dolari. Capacitatea centrului este de 80 de copii cu handicap, proveniti din familii, si 43 de copii din centrele de plasament, care beneficiaza aici de recuperare.

Nu mai putin de 17 servicii sint asigurate aici pentru minori: centrul de zi pentru copilul in dificultate, centrul pentru copilul cu handicap, centrul de recuperare psihica si locomotorie, centrul de plasament pentru copii de la zero la trei ani, centrul de plasament pentru copii cu handicap sever, centrul de primire in regim de urgenta a copilului nou-nascut, centrul de consiliere pentru parinti, centrul maternal, centrul de monitorizare a femeii gravide in situatii de risc maxim, centrul de planning familial. Prezent la inaugurarea centrului, IPS Teofan a apreciat efortul autoritatilor locale, pentru asigurarea unui climat favorabil cresterii minorilor aflati in situatii grele: „Initiativa dumneavoastra si faptul ca sinteti aici insemna ca s-a intimplat ceva. Aceasta inaugurare pune temelia unui nou inceput, ca unii copii sa poata gasi caldura sufleteasca de care au nevoie. Ii felicit pe cei care au pus umarul la aceasta lucrare si copilul care trece prin aceasta casa sa fie binecuvintat. Prin rugaciunea permanenta, vom pune caldura la picioarele copiilor care vor fi gazduiti aici!“.

In Mehedinti functioneaza sapte centre de plasament

Presedintele Consiliului Judetean Mehedinti, Constantin Sirbulescu, a declarat ca acest complex se ridica la standardele impuse de Uniunea Europeana: „Contributia consiliului judetean si acelor care au inteles ca in Mehedinti trebuie sa acordam mai multa atentie copilului, si nu numai lui, ci si persoanelor in virsta sau neajutorate, au facut ca aceasta institutie sa poata fi astazi inaugurata oficial. S-a lucrat zi si noapte, pentru ca aici sa se ofere conditiile cerute de standardele europene. Tinindu-se cont de ceea ce se doreste in lume, judetul Mehedinti este receptiv la normele privind plasarea celui aflat in dificultate la locul pe care-l merita in societate“. In Mehedinti functioneaza, in prezent, sapte centre de plasament, aflate in subordinea Directiei Generale pentru Protectia Drepturilor Copilului si a Consiliului Judetean Mehedinti.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS