10.6 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalRazboi cu sabii si cutite la barul Marlboro din Craiova

Razboi cu sabii si cutite la barul Marlboro din Craiova

• Gasca lui Felix Bascracea le-a pus fratilor Mavrichie „interdictie la incalcarea teritoriului“ • Pentru ca nu au fost ascultati, Felix, Calu si ai lor au tabarit peste intrusi • Cei doi frati au reusit sa fuga si scandalul s-a mutat la barul Marlboro • „Razboiul“, care s-a lasat cu geamuri sparte, coaste rupte, miini taiate, a fost oprit de politisti

Un scandal de proportii a izbucnit in seara de miercuri, 10 octombrie, la barul Marlboro de pe bulevardul Carol I, din Craiova. Doi frati, Marian si Costel Mavrichie, de 24, respectiv 27 de ani, au fost atacati cu cutite, sabii si scaune de gasca lui Ion Bascracea, zis Felix, de 47 de ani, personaj din anturajul lui Erico Cezar Constantinescu. Totul a pornit in barul „Unchiul Sam“, unde Costel Mavrichie si fratele sau, simpatizantii lui Cimino si Caiac, „dusmani de moarte“ ai lui Erico, intrasera sa bea o cafea. La o masa erau asezati Felix, Radu Onesim, zis Calu, de 42 de ani, si alti doi „tovarasi“ inca neidentificati. „In timp ce stateam la bar, Felix ne-a zis sa iesim, ca avem interdictie in acel local. I-am spus ca nu plecam, ca noi nu sintem fraieri si ei smecheri. Atunci au sarit si s-au pus cu pumnii pe noi. Eu am reusit sa fug, dar pe frate-meu l-au prins, ca era la colt“, povesteste Costel Mavrichie. Dupa pumni si lovituri de cutit in cap si pe miini, Marian a reusit si el sa fuga, urmindu-si indeaproape fratele.

Scandalul pornit la „Unchiul Sam“ s-a mutat la Marlboro

Fratii Mavrichie au fugit spre barul Marlboro din apropiere si, dupa ce s-au refugiat in interior, au inceput sa strige „Sariti, ne omoara!“. Alertati, citiva consumatori s-au precipitat spre usa, incercind sa blocheze accesul agresorilor. Gasca lui Bascracea a navalit cu cutite si sabii in miini spre intrare, reusind sa sparga geamul de la usa. Felix si Calu au patruns in bar, iar scaunele si mesele au inceput sa zboare din toate partile. „Dadeau in noi cu ce puteau, cu scaune, cu cutite. Abia cind a venit politia au fugit. Ii cunosteam pe Felix si pe Calu, dar niciodata nu avusesem ceva cu ei“, spune Marian Mavrichie. Dupa cinci-zece minute de la inceputul scandalului, au sosit la fata locului o echipa de la Sectia 4 politie, lucratori judiciaristi si din trupele speciale, sub comanda col. Alexandru Dananaie. Felix si-a abandonat Dacia cu motorul pornit si farurile aprinse si a reusit sa fuga cu masina lui Calu, un autoturism Cielo. „Razboiul“ a fost astfel curmat si s-a trecut la numararea ranitilor. Gheorghe Aurel Paul, zis Taban, unul dintre clientii barului Marlboro, s-a ales cu o plaga taiata la bratul sting, iar Marian Piculeata, un alt client, cu o plaga intepata la fesa stinga. In timpul bataii, una dintre vitrinele barului a fost sparta si o tinara care se afla din intimplare in bar a fost taiata la mina.

Cei doi necunoscuti sint cautati de politisti

Ion Bascracea s-a ales si el cu o coasta fisurata si a fost internat la Spitalul Clinic nr. 1 sub escorta politistilor. Ion Bascracea este recidivist, iar Calu a mai fost condamnat pentru infractiuni judiciare, dar a fost pus in libertate in baza Decretului 11/1988. Radu Onesim a refuzat sa faca orice declaratii cu privire la scandalul de miercuri seara. Cei doi necunoscuti sint cautati de anchetatori. Cei patru sint acuzati de savirsirea infractiunii de ultraj contra bunelor moravuri si tulburarea linistii publice. Ion Bascracea si Radu Onesim au fost retinuti de politisti pe baza de ordonanta, urmind sa fie prezentati azi Parchetului cu propunerea arestarii preventive. Daca vor fi gasiti vinovati, vor putea primi o pedeapsa intre sase luni si cinci ani inchisoare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS