10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalTraficanti de mercur, prinsi la Tirgu Jiu

Traficanti de mercur, prinsi la Tirgu Jiu

Doi gorjeni de etnie roma au fost surprinsi in flagrant joi, la Tirgu Jiu, in timp ce incercau sa vinda 30 de kilograme de mercur. Gheorghe Pitigoi, de 55 de ani, din Tirgu Jiu si Ilie Ciucur, de 49 de ani, din Bumbesti-Jiu, au fost prinsi de ofiterii Compartimentului Crima Organizata si Antidrog Gorj, din cadrul Centrului Zonal Craiova. Cei doi tigani, personaje cunoscute in lumea interlopa gorjeana, se aflau de mai mult timp in atentia politistilor, existind informatii ca detineau si intentionau sa puna in vinzare mercur alb la pretul de 200 DM pentru un kilogram.

Hopa, ne-au prins!

Pentru a nu atrage atentia, cei doi tigani au incercat sa incheie tranzactia chiar in centrul municipiului, in fata unui hotel din apropierea Universitatii din Tirgu Jiu. Mercurul a fost descoperit intr-o Dacie 1300, ascuns printre mai multi saci cu haine, in recipienti din plastic. Cind si-au dat seama ca au cazut in plasa politistilor, surpriza le-a fost atit de mare incit aproape ca au ramas fara grai. „Hopa, ne-au prins“, au fost primele cuvinte ale unuia dintre traficanti. La fel de surprinsi au fost si trecatorii care se aflau in zona, in momentul in care politistii i-au imobilizat pe infractori. O profesoara, care insotea un grup de elevi chiar i-a intrebat pe politisti daca nu cumva este o simulare sau are loc filmarea unei scene de film.

3 – 15 ani de inchisoare

Parchetul de pe linga Tribunalul Gorj a emis mandate de arestare pentru 30 de zile pe numele celor doi romi. Ei vor fi cercetati sub acuzatia de trafic de substante toxice si risca sa petreaca pina la 15 ani dupa gratii. Desi pedepsele pentru astfel de infractiuni sint mari, multe persoane incalca legea comercializind substante interzise. La inceputul saptaminii, politistii Centrului Zonal de Combatere a Crimei Organizate Craiova au mai prins alte trei persoane care incercau sa vinda mercur. Printre acestea se afla si un tinar de 19 ani, student la Facultatea de Mecanica din Craiova. Ion Pretorian, din Bals impreuna cu Petre Bughiu, de 31 de ani, din Craiova si Madalin Patru, de 24 de ani, din Bals sint cercetati in stare de libertate dupa ce au fost prinsi in timp ce incercau sa vinda 3,500 kg de mercur cu pretul de 300 DM pentru un kilogram.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS