Acasă Actualitate Stiri diverse

Stiri diverse

Taxele de cazare in camine – intre 250.000 si 400.000 de lei

Studentii medicinisti craioveni care vor locui in cursul acestui an in caminele studentesti vor plati intre 250.000 si 400.000 de lei pe luna pentru cazare. Taxa este diferentiata in functie de conditiile oferite, caminele Universitatii de Medicina si Farmacie din Craiova avind in dotare camere pentru patru persoane si pentru doua persoane. Capacitatea caminelor este de aproximativ 850 de locuri, iar cazarea efectiva va incepe pe 28 septembrie. Studentii cazati anul acesta la etajul opt al Caminului nr. 2 vor beneficia de confort sporit, camerele fiind renovate in intregime si dotate cu mobilier nou si modern.

(C.C.)

In Dolj, numarul masinilor pentru transportul elevilor a crescut

Conducerea Ministerului Educatiei si Cercetarii (MEC) hotarise, initial, ca pentru invatamintul preuniversitar doljean sa se repartizeze cinci masini necesare deplasarii elevilor la scolile de centru. La solicitarea Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ) Dolj, care a constatat ca mai este nevoie de inca un mijloc de transport in comun, MEC a aprobat cererea in acest sens. Ilie Ciocan, inspector general in ministerul de resort, l-a instiintat pe directorul ISJ Dolj, Aristidie Gheorghiu, ca pina la data de 28 septembrie, invatamintul preuniversitar din mediul rural va intra in posesia celui de-al saselea autoturism ARO cu 22 de locuri.

(C.I.)

Centru de informare pentru cetateni

De la 1 noiembrie, in cadrul Primariei Tirgu Jiu, va exista un centru de informare. Cetatenii vor putea sa lase in acest loc orice sesizare, care va fi inregistrata pe calculator. De asemenea, fiecare persoana va putea afla si data cind va primi raspuns la sesizare. Florin Circiumaru crede ca in acest fel vor disparea si micile atentii intrucit cetatenii nu vor mai veni in contact direct cu omul din spatele biroului.

(E.M.)

Alte 22 de asociatii ar putea ramine fara apa

De astazi, 22 de asociatii de locatari-proprietari cu datorii la societatea de apa canal SECOM SA Drobeta Turnu Severin ar putea ramine fara apa, din cauza datoriilor pe care le au. Asociatiile au primit somatii de plata si ar trebui sa achite pina astazi, inclusiv, cel putin o treime din sumele restante. Cea mai mare datorie o are Asociatia 43 – 479 de milioane de lei.

(D.L.)

A intrat intr-un parapet si a murit

Emanuel Horatiu Toacsen, de 28 de ani, din municipiul Tirgu Jiu, a intrat intr-un gard de beton, in data de 21 septembrie, in timp ce se afla la volanul autoturismului Ford Tranzit cu numarul de inmatriculare GJ-73-KIS, pe raza comunei Virt – Gorj. Accidentul s-a produs in urma neadaptarii vitezei la conditiile de drum. Intr-o curba, soferul a pierdut controlul volanului, a parasit carosabilul, izbindu-se de un parapet. In urma impactului, conducatorul auto a decedat.

(M.D.)

Crima intre prieteni

Tudor Burlan, de 40 de ani, din comuna Licurici – Gorj, a fost omorit, in data de 23 septembrie, in urma unui conflict pe care l-a avut cu Gabriel Gutu, de 30 de ani, din aceeasi localitate. Cei doi barbati se intilnisera la un pahar de bautura, intr-un bar din apropiere, si, dupa ce au baut prieteneste, s-au luat la harta. In urma conflictului, Tudor Burlan a fost impins afara din bar de amicul sau si in cadere s-a lovit cu capul de o dala din beton. In urma cazaturii, barbatul a decedat, cadavrul fiind transportat la Morga Spitalului „Tudor Vladimirescu“ din Tirgu Jiu pentru efectuarea necropsiei.

(M.D.)

Victima vinului

Iulian Cojocaru, de 68 de ani, din orasul Draganesti – Olt, a fost gasit decedat in beciul casei, duminica, 23 septembrie. Barbatul se pare ca a murit asfixiat cu dioxid de carbon, rezultat din fieberea vinului.

(A.M.A.)

I-a injurat pe politisti

Ion Zamfir, de 35 de ani, din orasul Corabia, a ajuns la „zdup“ dupa ce s-a imbatat crita si i-a injurat pe niste politisti. Vineri, 21 septembrie, barbatul se afla la un sprit in barul SC AMIGO SRL din Corabia, cind, la un moment dat, a provocat un scandal. Veniti la fata locului pentru a calma spiritele, citiva politisti au fost si ei luati la injuraturi de scandalagiu. Pentru ca a refuzat sa se legitimeze, Ion Zamfir a fost dus la politie, ulterior fiind sanctionat cu 30 de zile de inchisoare contraventionala.

(A.M.A.)

Prins in brate cu motorul

Viorel Maresi, de 27 de ani, din Predesti, a fost prins in seara de duminica, 23 septembrie, linga un bloc din Craiovita Noua, in timp ce demonta o Dacie. El voia sa fure blocul motor al masinii, dar a fost prins de locatari si predat politiei.

(R.G.)

Se cauta rudele unui pacient

Un necunoscut internat in stare grava la Spitalul Clinic nr. 1 Craiova, in urma cu o saptamina, isi asteapta rudele sa vina sa-l ia acasa. Tinarul, de 22-25 de ani, se pare ca a suferit un accident si a fost operat de medici, starea sa ameliorindu-se. Necunoscutul nu vorbeste si se presupune ca este din judetul Olt. Cine poate da relatii cu privire la identitatea pacientului este rugat sa contacteze conducerea spitalului.

(R.G.)

A fost prins dupa ce a tilharit patru femei

Catalin George Bascracea, de 18 ani, din Craiova, a fost prins de politisti duminica, 23 septembrie, dupa ce a tilharit in plina strada o tinara. El a amenintat-o pe Alina Mustacioara, de 17 ani, cu un cutit si dupa ce a lovit-o cu pumnul i-a luat telefonul mobil si 1,5 milioane de lei. Politistii au descoperit ca Bascracea mai tilharise in acelasi mod alte trei femei si le luase bijuteriile.

(R.G.)

Exit mobile version