22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalFarmacisti din Craiova - cercetati pentru trafic de stupefiante

Farmacisti din Craiova – cercetati pentru trafic de stupefiante

Directorul OLFARM si diriginta Farmaciei 10 sint urmariti penal pentru vinzarea fara autorizatie de pastile stupefiante si psihotrope

Doi farmacisti din Craiova sint urmariti penal pentru ca au pus in vinzare pastile cu continut stupefiant si psihotrop, informeaza Inspectoratul General al Politiei. Ion Stan, de 47 de ani, director al societatii OLFARM, si Dragoi Alina, de 57 de ani, diriginta a Farmaciei numarul 10, sint urmariti penal si cercetati in libertate. Anchetatorii au stabilit ca acestia detineau si comercializau medicamente cu continut stupefiant si psihotrop fara sa aiba autorizatie din partea Ministerului Sanatatii in acest sens. Politistii au ridicat si confiscat de la cei doi 3.225 de astfel de pastile.

Farmacistii se declara nevinovati

Ion Stan, directorul societatii OLFARM, s-a declarat el insusi stupefiat cind a aflat ca este cercetat in stare de libertate pentru trafic ilicit de droguri. Contactat telefonic de reporterul Gazetei de Sud, directorul OLFARM a spus ca una dintre farmaciile pe care le administreaza a fost controlata in luna mai, dar ca, desi au existat anumite nelamuriri, acestea au fost clarificate ulterior printr-o adresa din partea Ministerului Sanatatii. Directorul OLFARM crede ca este vorba despre o confuzie, politistii considerind ca medicamentele psihotrope s-ar afla in aceeasi categorie cu stupefiantele: „Orice farmacie autorizata de Ministerul Sanatatii are dreptul sa elibereze toata gama de medicamente, inclusiv din categoria celor psihotrope, precum Diazepamul, Rudotelul, Calmepamul sau Xanax-ul, care sint de fapt tranchilizante sau sedative. Decit pentru medicamentele stupefiante, cum ar fi Morfina, Mialginul sau Sintalgonul, este nevoie de autorizatie speciala, pe care o detinem prin Farmacia nr. 7. De altfel, comercializarea medicamentelor stupefiante este reglementata prin Legea 73, care spune ca eliberarea de astfel de medicamente se face numai pe baza de reteta speciala cu timbru sec si numai de catre farmaciile care dispun de astfel de autorizatii. Confuzia provine din interpretarea Legii 143/2000 care reglementeaza traficul ilicit de droguri, ori noi efectuam trafic licit de astfel de substante. Ministerul Sanatatii a transmis un raspuns in care explica diferenta dintre medicamentele psihotrope si cele stupefiante, dar se pare ca persista aceeasi confuzie“.

Potrivit anchetatorilor, lista farmaciilor care au fost descoperite cu aceleasi nereguli este mai mare, fiind vorba de cinci farmacii din Craiova si doua din Calafat. De asemenea, numarul persoanelor urmarite penal ar putea ajunge la zece.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS