17 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalSe cauta si viii, si mortii

Se cauta si viii, si mortii

New York-ul este un oras paralizat, toate caile de acces (poduri, sosele) spre Manhattan sint blocate, iar in spitalele din oras sint internati 2.000 de raniti.

10.000 de persoane sint date disparute. Noua supravietuitori ai atentatelor asupra celor doua turnuri gemene de la World Trade Center din New York au fost descoperiti sub darimaturi, informeaza mai multe canale de televiziune americane. Nu se poate sti cite persoane, dintre cele citeva mii care se aflau in cladire la ora celor doua atacuri, au reusit sa fie evacuate inainte de prabusirea celor doua turnuri de 110 etaje. Statisticile oficiale arata ca 1.444 de pompieri, politisti, pasageri de avioane si angajati ai Pentagon au murit marti.

Conform unui bilant provizoriu, din ruinele turnurilor au fost recuperate 45 de corpuri, apreciind ca echipelor de salvare vor mai actiona cel putin doua – trei saptamini.

Trei companii de taximetre din New York au anuntat ca vor scoate banchetele din spate de la masini, pentru a le putea astfel adapta automobilele pentru transportul victimelor.

Un pompier a fost gasit ieri in subsolul cladirii WTC si le-a povestit salvatorilor sai ca a reusit sa ajunga acolo rostogolindu-se pe scari. Barbatul, salvat impreuna cu alti noua oameni din ruinele WTC, a relatat ca ajuta la evacuarea angajatilor din cladire cind totul in jur a inceput sa cada. Atunci s-a ghemuit si s-a rostogolit pe scari 83 de etaje pina a ajuns sa fie acoperit de praf si cenusa. Supravietuitorii care au fost salvati din ruinele WTC alertasera serviciile de urgenta prin telefoanele mobile. Inca nu au fost toti identificati.

Numarul persoanelor decedate la Pentagon in urma prabusirii avionului civil apartinind United Airlines ar putea fi sub 800, au anuntat surse de la Departamentul Apararii (DOD), transmite CNN.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS