12.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalAproape 200 de blatisti pe doua trenuri personale

Aproape 200 de blatisti pe doua trenuri personale

Doua trenuri de calatori au fost oprite si verificate ieri-dimineata, in Statia Cotofeni, de lucratorii Inspectoratului de Politie Transporturi (IPT) Craiova, ajutati de jandarmi si inspectori CFR. Nu mai putin de 174 de persoane, care circulau cu personalele 2092 si 9192 pe ruta Filiasi – Craiova, au fost prinse fara legitimatii de calatorie. Majoritatea blatistilor au motivat ca nu si-au luat bilete pentru ca in haltele unde s-au urcat nu exista case de bilete. Pe linga blatisti, echipele de control au mai gasit 20 de persoane suspecte si sase copii fugiti de acasa.

Printre blatisti se cauta si infractorii voiajori

Politistii au fost surprinsi ca, desi raidurile efectuate pe trenuri sint tot mai dese, numarul blatistilor se mentine ridicat. „Numarul calatorilor depistati fara bilete a fost, de aceasta data, foarte mare comparativ cu numarul total al persoanelor din tren. Astfel de actiuni vor continua in scopul prevenirii calatoriilor frauduloase. De asemenea, se urmareste si prinderea persoanelor urmarite in temeiul legii si a infractorilor voiajori“, a spus maior Ionel Ghita, sef Serviciu patrulari din cadrul IPT Craiova.

„E vai de mama noastra!“

Stefan Suliman, unul dintre blatisti, are 29 de ani si acasa il asteptau doi copii. Aproape ca i-au dat lacrimile cind a auzit ca in loc de 6.000 de lei, cit ar fi costat biletul, trebuia sa plateasca 54.000 de lei: „Am un baiat de un an si jumatate si o fata de sapte ani. Pe Andreea trebuie sa o dau la scoala si sa-i iau tot ce trebuie, rechizite, imbracaminte. Nevasta-mea sta acasa si doar eu muncesc, pentru 800.000 de lei pe luna, ca sofer. Cum sa mai traiesti in halul asta?! M-au gasit fara bilet pentru ca in halta Canton 282, de unde m-am urcat, nu se dau bilete, iar trenul era aglomerat si nu am avut cum sa ajung la controlor. Pai credeti ca faceam blatul pentru 6.000 de lei, cit costa biletul? Cu banii pe care ii dau pe amenda le cumparam copiilor de mincare. E vai de mama noastra, numai de belele avem parte.“

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS