13.1 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGrav accident de munca la ELECTROPUTERE

Grav accident de munca la ELECTROPUTERE

• Un angajat al uzinei craiovene a decedat ieri, dupa ce a fost strivit sub rotile unui electrocar • Maistrul Nicolae Muscalu, de 52 de ani, se bagase sub masina de transport uzinal, incercind sa remedieze o defectiune • In acel moment, masina a pornit si a trecut peste trupul barbatului • Accidentul s-a petrecut chiar in fata Cabinetului de protectie a muncii, din cadrul uzinei • Singurul martor al tragediei a fost cel mai bun prieten si coleg al maistrului Muscalu

Nicolae Muscalu lucra la ELECTROPUTERE din Craiova de la virsta de18 ani si astepta sa iasa la pensie. Din 1990, era maistru la atelierul de intretinere al Sectiei Transformatoare Mari. Ieri inainte de a se duce la masa, Nicolae Muscalu s-a gindit sa repare una din masinile de transport, care prezenta o defectiune la sistemul de pornire-oprire. Colegii sai din sectie il asteptau la masa, fara sa aiba habar ca seful lor se afla in curtea uzinei si urma sa fie victima unui accident de munca.

„N-am apasat pe pedala!“

Nicolae Muscalu s-a bagat sub electrocar si dupa citeva minute l-a strigat pe un coleg sa-l ajute. Cel care s-a apropiat de masina a fost Claudiu Sandu, prietenul sau de-o viata, cu care a facut armata si impreuna cu care s-a angajat la ELECTROPUTERE. Sandu spune ca maistrul i-a cerut sa apese pe pedala masinii, insa n-a mai apucat deoarece electrocarul a pornit singur, fara ca el sa-l atinga. „Nici nu m-am atins de masina. A strigat la mine si a zis sa apas pe pedala. Cind eram linga electrocar, acesta a inceput sa mearga. A pornit singur si dupa ce a trecut peste Nicu s-a oprit in gard. Asta a fost tot. Eu n-am atins pedala“, povestea ieri cu lacrimi in ochi Claudiu Sandu, singurul martor ocular.

Maistrul a murit in fata spitalului

Muscalu a fost transportat de urgenta la Spitalul Clinic nr. 1 din Craiova. Barbatul suferise un grav traumatism toracic si chiar in fata Sectiei de reanimare de la SMURD a intrat in stop cardio-respirator. „Din pacate, nu l-am mai putut salva“, a spus dr. Alin-Macovei Moraru, medic specialist din cadrul SMURD.

O comisie formata din procurori si inspectori de la Protectia Muncii s-a deplasat la ELECTROPUTERE pentru demararea cercetarilor in acest caz. Din primele investigatii, vinovat de producerea accidentului este chiar maistrul Muscalu. „Victima trebuia sa-si ia toate masurile de precautie ca electrocarul sa nu porneasca singur. Din nefericire, tragedia s-a intimplat si nimeni n-a mai putut face nimic“, a declarat ing. Adrian Chitu, responsabil cu Protectia Muncii in cadrul SC Electroputere SA.

Anul acesta, tot in incinta societatii ELECTROPUTERE din Craiova, s-au mai petrecut alte trei grave accidente de munca, insa nici unul nu a fost mortal. Nicolae Muscalu era casatorit si avea o fata, eleva in ultimul an de liceu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS