Acasă Educatie Bacalaureat Rezultate finale la examenul de bacalaureat

Rezultate finale la examenul de bacalaureat

Dolj: Peste 4.000 de elevi, aștepați să participe la simularea pentru Bacalaureat
Dolj: Peste 4.000 de elevi, aștepați să participe la simularea pentru Bacalaureat

Ministerul Educației va afișa, vineri, rezultatele finale ale examenului de Bacalaureat, după soluționarea contestaţiilor.

Ministrul Sorin Cîmpeanu a anunţat, la 26 iunie, că rata de promovare la Bacalaureat a fost de 73,3% la sesiunea de vară, cea mai ridicată din ultimii 10 ani.
Ministrul a precizat că s-au înregistrat 162 de medii de 10, dintre care 30 la București. În schimb, au fost 8 județe fără vreo medie de 10.

Pentru al treilea an, notele la BAC sunt anonimizate.

A fost Bacalaureatul cu cei mai mulți absenți din ultimele 3 decenii. De la sesiunea de vară a examenului au lipsit peste 40.000 de absolvenți de liceu.

Examenul naţional de Bacalaureat se consideră promovat de către absolvenţii studiilor liceale care îndeplinesc, cumulativ, următoarele condiţii: au susţinut probele de evaluare a competenţelor, au susţinut toate probele scrise şi au fost notaţi cel puţin cu 5 la fiecare dintre acestea, obţinând cel puţin media 6 la probele scrise.

Peste 126.000 de absolvenţi de liceu s-au înscris în sesiunea iunie-iulie 2022, 111.329 fiind din promoţia curentă, iar ceilalţi din seriile trecute.

Exit mobile version